Φτιάξτε τη δική σας ιστοσελίδα μέσα από το νέο online εργαστήριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Ένα νέο online εργαστήριο, με τίτλο «FrontEnd Web Development» προσφέρει το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Το Front-End Web Development είναι η δημιουργία ιστοσελίδων και interfaces web εφαρμογών. Οι βασικές γλώσσες που χρησιμοποιούνται στο Front-End είναι οι HTML, CSS και JavaScript.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να βοηθήσει τους νέους ηλικίας 12-18 να δημιουργήσουν μία λειτουργική ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας αυτές τις τεχνολογίες.

Με την βοήθεια του εισηγητή, οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν μία HTML σελίδα, ορίζοντας τα απαραίτητα HTML tags, elements και attributes και θα την μορφοποιήσουν, χρησιμοποιώντας CSS.

Στη συνέχεια, με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών και με την καθοδήγηση του εισηγητή θα συντάξουν τον απαραίτητο κώδικα σε JavaScript, χρησιμοποιώντας μεταβλητές, συνθήκες και συναρτήσεις.

Ολοκληρώνοντας το εργαστήριο όλοι οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν την ορθή λειτουργία της σελίδας τους και θα προχωρήσουν σε διορθώσεις όπου χρειάζεται.

Για την συμμετοχή στο εργαστήριο, δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού.

Σκοπός των εργαστηρίων που προσφέρονται από τις Δράσεις τουΙδρύματος Ευγενίδου, είναι οι συμμετέχοντες να ενισχύσουν τις γνώσεις τους αλλά και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες με αιχμή του δόρατος τις νέες τεχνολογίες.

Μπορείτε να δείτε το video του εργαστηρίου ΕΔΩ

Ημερομηνίες διεξαγωγής του εργαστηρίου για τον Δεκέμβριο:
-2 και 11/12, 16:00-17:30
-5 και 19/12, 10:00-11:30
-12/12, 12:30-14:00

Για κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 210 9469 641, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30-16:30

Μπορείτε να δείτε τα Online εργαστήρια του Ιδρύματος Ευγενίδου ΕΔΩ