«Η κόρη μου είναι αυτόνομη στον παιδικό σταθμό, αλλά στο σπίτι θέλει βοήθεια παντού…»

«Η κόρη μου είναι αυτόνομη στον παιδικό σταθμό, αλλά στο σπίτι θέλει βοήθεια παντού...»

Η κορούλα μας έχει ξεκινήσει παιδικό σταθμό και η δασκάλα της με έχει ενημερώσει ότι τα καταφέρνει μια χαρά. Ενώ όμως στο σταθμό τρώει μόνη της και τα καταφέρνει με την τουαλέτα, στο σπίτι θέλει να την ταϊζω, να τη ντύνω και να τη βοηθάω παντού. Γιατί το κάνει αυτό; Παίζει ρόλο ότι υπάρχει μωρό στο σπίτι;

Απαντά η Αλεξάνδρα Καππάτου, Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος – Συγγραφέας:

Αρκετά παιδιά ξεκινούν με τόλμη τη νέα εμπειρία και δείχνουν να περνούν καλά στον παιδικό σταθμό. Γυρίζοντας όμως σπίτι θέλουν να νιώθουν άνετα. Η κόρη σας έχει πιθανόν επηρεαστεί από τη γέννηση του μωρού σας και επιδιώκει με τον τρόπο της να ασχοληθείτε μαζί της, όπως συμβαίνει με το μωρό. Είναι μια συνηθισμένη αντίδραση στα παιδιά.

Ουσιαστικά είναι μια πρόκληση προς εσάς να της δώσετε σημασία. Λάβετε υπόψη σας ότι η κόρη έχει να διαχειριστεί τον ερχομό του μωρού σας, καθώς και την είσοδό της στον παιδικό σταθμό. Αφιερώστε της περισσότερο χρόνο, καλύτερα να αφήνετε το μωρό στον πατέρα, ώστε να μπορείτε να παίζετε μαζί της, να συναντά παιδάκια, να πηγαίνετε και κάποιες φορές περίπατο οι δυο σας.

Όταν σας ζητά να την ταΐσετε ή να τη ντύσετε, να το κάνετε με προθυμία και σταδιακά δώστε της την πρωτοβουλία να τα κάνει μόνη της εφόσον την επαινείτε.

Διαβάστε επίσης:

Διαχειριστείτε έξυπνα και αποτελεσματικά τις εκρήξεις θυμού του παιδιού σας

Τι αλλάζει στη διενέργεια των rapid tests στα φαρμακεία

Θεσσαλονίκη: Στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση το 4,5 μηνών βρέφος με κορωνοϊό – Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν