Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό «Η πεθερά μου παραλίγο να πνίξει το μωρό μας δύο φορές...»

«Η πεθερά μου παραλίγο να πνίξει το μωρό μας δύο φορές...»

«Η πεθερά μου παραλίγο να πνίξει το παιδί μας δύο φορές. Το μωράκι είναι 13 μηνών και τη μία φορά του έδωσε να φάει ολόκληρο σταφύλι, ενώ πιο παλιά πήγε να του δώσει ποπ κορν και τη σταμάτησαν άτομα που ήταν εκεί. Με το σταφύλι κόντεψε να πεθάνει. Ήμουν κι εγώ εκεί. Το πρόβλημα είναι ότι ο σύζυγος έχει μεγάλη αγάπη στην οικογένειά του και δεν δέχεται να το αφήνουμε με μια νταντά αντί με τη γιαγιά. Εγώ τρελαίνομαι, πηγαίνω για δουλειά με μισή καρδιά. Τι μπορώ να κάνω; Κοντεύουμε να χωρίσουμε εξαιτίας της».

Απαντά η Παρασκευή Μπριντάκη, Ψυχολόγος - Οικογενειακή Θεραπεύτρια - Παιδοψυχολόγος

Χρειάζεται να κάνετε μια ήρεμη συζήτηση με την πεθερά σας, εξετάζοντας τα όρια και θέτοντας νέους κανόνες διατροφής του παιδιού σας. Ίσως χρειάζεται να εξηγήσετε τους φόβους και τις ανησυχίες σας, αποφεύγοντας να την επικρίνετε για τον ρόλο της ή τη βοήθειά της. Είναι σκόπιμο να επαναπροσδιοριστεί η εμπιστοσύνη σας απέναντι στο πρόσωπό της. Επικαλούμενη και τις οδηγίες του παιδιάτρου για τη διατροφή του παιδιού, χρειάζεται να την καθοδηγήσετε για τη μορφή και τον τρόπο λήψης της τροφής. Καταστήστε σαφές ότι οι τροφές πρέπει να είναι μαλάκες ή κομμένες σε μικρότερα κομμάτια ή αλεσμένες αν κρίνεται απαραίτητο. Αποφύγετε να μεταφέρετε στον σύζυγο την ένταση ή τυχόν δυσκολίες στην επικοινωνία που υπάρχουν με την πεθερά σας. Ενημερώστε τον για τις ανησυχίες ή τους προβληματισμούς σας, αποφεύγοντας να επικρίνετε ή να αμφισβητείτε τη μητέρα του για τον ρόλο ή τη βοήθειά της. Συζητήστε από κοινού τυχόν εναλλακτικές ή τρόπους αντιμετώπισης.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος - Οικογενειακή Θεραπεύτρια - Παιδοψυχολόγος
Τηλ: 6936637612 / 211 4048794
www.greekpsychologist.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.