“Η πόρτα της Καλοσύνης”: Η υπέροχη πρωτοβουλία που αξίζει να εφαρμοστεί στα σχολεία

Η αλληλεγγύη, η ανιδιοτελής προσφορά και το φιλότιμο είναι τρία χαρακτηριστικά που άρρηκτα συνυφασμένα με τους Έλληνες.

“Η πόρτα της Καλοσύνης”: Μια δράση απόγονος  του “Τοίχου της Καλοσύνης”

Μετά τον τοίχο της καλοσύνης, την υπέροχη δράση που διαδόθηκε με ταχύτατους ρυθμούς σε όλη τη χώρα ελέω της οικονομικής κρίσης, με χαρά πληροφορηθήκαμε για την αξιέπαινη πρωτοβουλία “Η πόρτα της Καλοσύνης” που υλοποιείται σε έναν παιδικό σταθμό δίνοντας στους λιλιπούτειους μαθητές το παράδειγμα της φιλανθρωπίας, της αγάπης προς το συνάνθρωπο και της γενναιοδωρίας σε όσους ανθρώπους η τύχη δεν στάθηκε με το μέρος τους και δυστυχώς στερούνται βασικών ειδών πρώτης ανάγκης και ρουχισμού.

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία του τοίχου της καλοσύνης, έξω από την πόρτα του σχολείου έχει τοποθετηθεί η ειδική ταμπέλα “Πόρτα Καλοσύνης” όπου οι μαθητές αλλά όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν εκεί να κρεμάνε όσα πράγματα και θέλουν να προσφέρουν σε όσους τα χρειάζονται.

Οι καλές πράξεις δεν διατυμπανίζονται αλλά υλοποιούνται αθόρυβα, σεμνά και ταπεινά και δίνουν στα παιδιά σπουδαία μαθήματα που θα τα θυμούνται και θα τα υλοποιούν για μια ολόκληρη ζωή.

Συμμετέχοντας ενεργά στη δράση τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους μαθαίνουν εμπράκτως ότι δεν πρέπει μόνο να περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν κάτι για εμάς αλλά πρέπει και εμείς να νοιαζόμαστε για τους άλλους.

Πώς λειτουργεί αυτή η δράση;

Στην μεγάλη εξώπορτα του σχολείου μας ,  τοποθετήσαμε μαζί με τα παιδιά δύο μεγάλες ‘’ ηλιοκρεμάστρες ’’ Σε αυτές τις κρεμάστρες μπορεί όποιος θέλει να αφήνει : ρούχα σε καλή κατάσταση , περιποιημένα, εάν είναι δυνατόν σε σακούλες
φαγώσιμα είδη σε κλειστά δοχεία (όχι αποφάγια) , κονσέρβες, προϊόντα μακράς διάρκειας κ.α. Όσοι από εσάς θέλετε να συμμετέχετε σε αυτή τη δράση μπορείτε να αφήσετε τα πράγματα που επιθυμείτε οποιαδήποτε ώρα και μέρα μαζί με τα παιδιά σας. Επίσης μπορείτε να το διαδώσετε και σε γνωστούς σας. Η δράση γίνεται σε συνεργασία παιδιού – γονιού και όχι μέσω του σχολείου. Με αυτή μας την πράξη μαθαίνουμε στα παιδιά την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά” εξηγούν οι υπεύθυνοι αυτής της δράσης.

Μακάρι να αγκαλιάσουν αυτή την ξεχωριστή πρωτοβουλία περισσότερα σχολεία της χώρας που θα σταθούν αρωγοί σε αυτήν την ιδέα ώστε να δημιουργηθεί από άκρη σε άκρη της Ελλάδας μια  αλυσίδα αγάπης στην μέση της οποίας βρίσκεται ο άνθρωπος!