ΕΚΠΑ: Υποδοχή φοιτητών στο Αγγλόφωνο Μεταπτυχιακό “ΜΑ in Greek and Eastern Mediterranean Archaeology”

Την Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών οργάνωσε την τελετή υποδοχής των νέων φοιτητών στο αγγλόφωνο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “ΜΑ in Greek and Eastern Mediterranean Archaeology” του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής. Τους φοιτητές υποδέχθηκε ο Δ/ντής του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, Καθηγητής Δημήτριος Πλάντζος, ο Δ/ντής του Προγράμματος Σπουδών, Αναπληρωτής Καθηγητής Κωνσταντίνος Κοπανιάς και ο Δ/ντής του Αρχαιολογικού Εργαστηρίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Βαβουρανάκης.

Το Πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στη μελέτη της Προϊστορικής και Κλασικής Αρχαιολογίας της Ελλάδος και ευρύτερα της Ανατολικής Μεσογείου, μέσα από εξειδικευμένα μαθήματα και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους. Συνεχίζει την λειτουργία του με επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και έχει αναδειχθεί διεθνώς σε ένα από τα πλέον ελκυστικά Προγράμματα Σπουδών στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο. Παρά την πανδημία ενεγράφησαν στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα 16 φοιτητές από συνολικά 12 χώρες (Αίγυπτος, Γερμανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Η.Β., ΗΠΑ, Ισραήλ, Καναδάς, Κίνα, Αίγυπτος, Φινλανδία), οι οποίοι επελέγησαν με αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια. Όλοι οι φοιτητές παρακολούθησαν την τελετή υποδοχής δια ζώσης, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Ο αναμφίβολος διεθνής προσανατολισμός του ΕΚΠΑ και η εξωστρέφειά του προκύπτουν από το γεγονός ότι οι εγγεγραμμένοι σήμερα αλλοδαποί φοιτητές για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές ανέρχονται συνολικά σε 7.600.

Μάθετε περισσότερο για το αγγλόφωνο μεταπτυχιακό εδώ