Η Σοφία Μπεκατώρου κατακεραυνώνει τον ιερέα που κατηγορείται για βιασμό 13χρονης – Χαμός σήμερα στα δικαστήρια

Η Σοφία Μπεκατώρου με ανάρτησή της στο Facebook παίρνει θέση και κατακεραυνώνει τον ιερέα από το Αγρίνιο που κατηγορείται για τον βιασμό δύο ανήλικων κοριτσιών το 2007.

«Ο παππούς μου ήταν Θεολόγος και από εκείνον γνώρισα τί σημαίνει πίστη στο Θεό. Δεν βρίσκεται μόνο μέσα στην Εκκλησία, αλλά γύρω μας σε κάθε στιγμή. Οι ιερείς έχουν ένα σημαντικό έργο να διατελέσουν και σίγουρά η κακοποίηση της ψυχής και του σώματος δεν εμπίπτει στο λειτούργημά τους.

Αν θέλουμε να υπάρχει δικαιοσύνη στην κοινωνία μας πρέπει να έχουμε τη δύναμη να κοιτάμε τους ανθρώπους έξω από το “πλαίσιο” που τους εξασφαλίζει η επαγγελματική, κοινωνική ή οικονομική τους θέση» γράφει χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση της Σοφίας Μπεκατώρου

Στον ανακριτή ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης – Πλήθη τον γιούχαραν

Στον ανακριτή οδηγήθηκε  σήμερα ο 49χρονος ιερέας του Αγρινίου που συνελήφθη και κατηγορείται για παιδική πορνογραφία και βιασμό ανήλικης. Τον ιερέα, έξω από τα δικαστήρια του Αγρινίου, περίμενε πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε για να διαδηλώσει και να ζητήσει την προφυλάκισή του.

Οι συγκεντρωμένοι είναι φίλοι, γνωστοί, συγγενείς και συμμαθητές των θυμάτων του ιερέα, σύμφωνα με το karvasaras.gr, και κρατούσαν πανό που ανέφεραν: «Ο “πατερούλης” δεν σας αγαπούσε, σας βίαζε! Μη φοβάστε, μιλήστε!», «Καμία ανοχή στον βιασμό παιδιών».

Όλα ξεκίνησαν από το 2007 – 2008, όταν ο ιερέας φιλοξενούσε στην οικία του δύο αδερφές 22 και 27 ετών σήμερα που της πήγαινε η μητέρα τους και ύστερα από καταγγελία που έκανε το μικρότερο κορίτσι, αποκαλύφθηκε ότι σε ηλικία 13 ετών ο ιερέας την βίασε.

Για την υπόθεση για μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόταν σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας, από την οποία προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του συγκεκριμένου ιερέα, έτσι την περασμένη Τρίτη και ύστερα από συνεργασία αστυνομικών της Ασφάλειας Αγρινίου με άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έγινε αιφνιδιαστική έφοδος σε δύο οικίες του 49χρονου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Μάλιστα σε δύο φωτογραφίες, που βρέθηκαν, στον υπολογιστή του, απεικονίζονταν δύο ανήλικα κορίτσια να κάθονται πλάτη και γυμνά και εξετάζεται αν πρόκειται για τις αδελφές που τον έχουν καταγγείλει ή για άλλες ανήλικες από το παρελθόν.

Ο δικηγόρος του ιερέα κάνει λόγο για «κατασκευασμένη υπόθεση» και υποστηρίζει πως «δεν υπάρχει ίχνος παιδικής πορνογραφίας». Ο δικηγόρος σημείωσε πως υποβλήθηκε αίτηση ακύρωσης της προδικασίας λόγω «έλλειψης των προϋποθέσεων για την αυτόφωρη διαδικασία». Σύμφωνα με το karvasaras.gr, αν η αίτηση γίνει δεκτή έως αύριο από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ο ιερέας θα αφεθεί ελεύθερος, αφού η αυτόφωρη διαδικασία υφίσταται λόγω του αδικήματος της παιδικής πορνογραφίας και όχι των υπόλοιπων κατηγοριών που αντιμετωπίζει για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, έπειτα από τις καταγγελίες των δύο νεαρών σήμερα γυναικών. Σε περίπτωση όμως που η αίτηση δεν γίνει δεκτή, ο ιερέας θα απολογηθεί στην Ανακρίτρια Αγρινίου αύριο στις 10:00 το πρωί.

Είχε δημιουργήσει θρησκευτικό κοινόβιο

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Agriniopress, η μητέρα των δύο κοριτσιών που καταγγέλλουν τον ιερέα, μαζί με τις κόρες της και ακόμα μία μητέρα, ζούσαν μαζί με τον ιερέα και την οικογένειά του σε ένα «κοινόβιο» που ο εκείνος είχε δημιουργήσει. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο οι γυναίκες με τα παιδιά τους είχαν αφήσει την εστία τους για να μείνουν με τον ιερέα και την οικογένειά του. Επί της ουσίας, ο ιερέας, ο οποίος είναι και πατέρας τριών παιδιών, με πρόσχημα τη Θρησκεία, είχε πείσει τις γυναίκες να τον εμπιστευτούν τυφλά και να γίνουν πειθήνια όργανά του. Οπως σχολίασε ο δημοσιογράφος, «ακούγονται πολλά για αυτό το κοινόβιο, ακόμη και για τελετές». Ολα αυτά περιλαμβάνονται στη δικογραφία της μήνυσης.

Τι δηλώνει ο δικηγόρος του 49χρονου ιερέα

Δεν απολογήθηκε σήμερα ο 49χρονος ιερέας από το Αγρίνιο, καθώς ο δικηγόρος του Δημήτρης Νικάκης κατέθεσε αίτημα ακύρωσης της προδικασίας για συγκεκριμένους λόγους. Όπως αναφέρει στο prothothema.gr ο δικηγόρος του 49χρονου ιερέα αν ακυρωθεί η προδικασία τότε ο ιερέας θα αφεθεί ελεύθερος χωρίς να απολογηθεί :

“Δεν απολογήθηκε σήμερα ο 49χρονος ιερέας και εντολέας μου. Θα αποφανθεί το συμβούλιο επί της ακυρώσεως της προδικασίας και βλέπουμε. Αν ακυρωθεί η προδικασία ο ιερέας δεν θα απολογηθεί θα αφεθεί ελεύθερος. Αν δεν ακυρωθεί τότε θα απολογηθεί αύριο το πρωί” αναφέρει και προσθέτει :

Φιλοδοξώ πως θα γίνει δεκτή η αίτηση διότι δεν υπάρχει αυτόφωρο αδίκημα. Μιλάμε για κατασκευασμένη δικογραφία καθ ολοκληρίαν ως προς την ουσία της, αλλά και ως προς την διαδικασία του αυτοφώρου. Δεν υπάρχει πορνογραφικό υλικό αυτό είναι μια εφεύρεση των προανακριτικών αρχών, με τις οποίες έχουμε συνέχεια. Οι κύριοι ή αγνοούν τις λέει η διάταξη περί κατοχής παιδικής πορνογραφίας ή βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και εξυπηρετούν σκοπιμότητες”.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο η δικογραφία είναι κατασκευασμένη από τον πατέρα των κοριτσιών που “κυνηγά” τον ιερέα και πρώτο του ξάδελφο από το 2009:

Από το 2009 απασχολεί η υπόθεση με τα όσα είχε καταθέσει ο πατέρας των κοριτσιών κατά του ιερέας και της μητέρας τους. Έχουμε καταθέσει δικόγραφα, τα οποία έχουμε προσκομίσει με το απολογητικό μας υπόμνημα, πλην όμως δεν απολογηθήκαμε αν χρειαστεί θα γίνει χρήση του αύριο. 

Όλες οι δικαστικές αποφάσεις μεταξύ του ιδίου και της γυναίκας του, ενώ εκείνος υποστηρίζει πως ευθύνεται ο ιερέας για τον χωρισμό του, όλα τα δικαστήρια αποφάσισαν πως η ευθύνη είναι δική του. Δεν έλαβαν υπόψη, τους δικούς του ισχυρισμούς

Ο δικηγόρος του 49χρονου ιερέα αναφέρεται και στο κοινόβιο που φαίνεται να είχε δημιουργήσει ο ιερέας στο σπίτι του:

Όταν τα κορίτσια ενηλικιώθηκαν ο πατέρας αμέσως τα έστρεψε κατά του ιερέα, άρα το κίνητρο πoιο είναι (;), η εκδικητικότητα του επιχειρηματία. Είναι ξεκάθαρο υπάρχουν δέκα δικόγραφα που έχουμε προσκομίσει που τα δικαστήρια λένε πως ευθύνεται εκείνος για τον χωρισμό του με την γυναίκα του και τους λόγους” λέει και εξηγεί :

Υπάρχει δικαστική απόφαση, όπου η συζυγική στέγη εξαρχής είχε παραχωρηθεί στη μάνα με τα παιδιά. Εκεί έμεναν όλα αυτά τα χρόνια υπάρχουν αποδείξεις. Απλά τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο 2020 τα κορίτσια με έγγραφο της αστυνομίας, μετά από εντολή του πατέρα τους την εξεδίωξαν. Για πoιο κοινόβιο μιλάμε; Ακόμα και η άλλη οικογένεια που είχε χωρίσει για άλλους λόγους, μένουν σε άλλο σπίτι, το έχουμε προσκομίσει. Μένουν στο πατρικό σπίτι της μητέρας κανονικά. Ο κάθ ένας φτιάχνει τα δικά του σενάρια”.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Νικάκη τα δυο κορίτσια μέχρι και πριν λίγα χρόνια φωτογραφίζονταν με τον ιερέα σε εκδρομές και εκδηλώσεις :

Η γυναίκα επέστρεψε από εποχιακή εργασία και την πέταξαν μετά από εντολή του πατέρα έξω από το σπίτι. Πως έμεναν τόσα χρόνια στο σπίτι του ιερέα; Σχέσεις είχαν η αλήθεια είναι αυτή, επικοινωνία είχαν, οικογενειακές εκδρομές που διοργάνωνε ο ιερέας σε μοναστήρια μετείχαν.

Εκεί τα κορίτσια υπάρχουν φωτογραφίες με ημερομηνίες που έχουμε προσκομίσει που γελούν αγκαλιά με τον ιερέα. Πως γελούσαν δίπλα του από την στιγμή που είναι βιαστής του; Κάτι τρέχει κάτι υπάρχει από πίσω. Εύχομαι να αποδειχτεί αύριο πως η δικαιοσύνη μπορεί να είναι τυφλή ωστόσο ακούει”.

Προφυλακιστέος ο ιερέας – Αρνείται τις κατηγορίες για παιδική πορνογραφία

Προφυλακιστέος κρίθηκε από την Ανακρίτρια Αγρινίου ο 49χρονος ιερέας που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικων κοριτσιών. Ο ιερέας επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, ωστόσο για ακόμα μια φορά αρνήθηκε να απολογηθεί καθώς αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.