Καβάλα: 15 μηνών μωρό κινδύνευσε να πεθάνει από εισρόφηση – Η αγωνιώδης προσπάθεια να σωθεί

Με χαμηλότερες νοητικές επιδόσεις τα παιδιά που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Υπεράνθρωπες ήταν οι προσπάθειες που κατέβαλαν γιατροί, προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πρίνου και διασώστες του ΕΚΑΒ Θάσου και Καβάλας το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιουνίου, για να σωθεί ένα κοριτσάκι μόλις 15 μηνών που κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του μετά από εισρόφηση.

Η αγωνιώδης προσπάθεια να σωθεί 

Το παιδί αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Θάσου και αφού δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες με την παροχή οξυγόνου, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Καβάλας αναφέρει το e-thessalia.gr. Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου και στήθηκε γέφυρα ζωής για να φτάσει η μικρούλα στο Νοσοκομείο σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα, καθώς το κάθε λεπτό μετρούσε αντίστροφα για την κατάσταση της υγείας της.

Φύλακας άγγελος του παιδιού η αθλήτρια του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Λαμπρινή Δανιηλίδου

Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχε και η Λαμπρινή Δανιηλίδου, αθλήτρια του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, γυμνάστρια και ναυαγοσώστρια της Life Guard Volos, η οποία διέγνωσε την κρισιμότητα του περιστατικού το οποίο συνέβη στην επιχείρηση Alexandra beach spa resort όπου εργάζεται στη Θάσο. Η Λαμπρινή Δανιηλίδου προσέφερε άμεσα τις πρώτες βοήθειες, ειδοποίησε το Κέντρο Υγείας και κερδήθηκε πολύτιμος χρόνος για να σωθεί μια ζωή. Χαρακτήρισε εμπειρία ζωής όσα χρειάστηκε να κάνει χθες σε τόσο λίγο χρόνο.

Η Λαμπρινή Δανιηλίδου μετέχει σε κάθε δράση του ΣΔΥ Βόλου όσο βρίσκεται στον Βόλο, με αποκορύφωμα στις πεζοπορίες και με την παρουσία της προσφέρει σιγουριά στον κάθε συμμετέχοντα και σε κάθε διαδρομή.