Καταγγελία αναγνώστριας στο Infokids.gr: “Είδα 10χρονο απορροφημένο με το κινητό να… πέφτει στα βράχια”

Δυστυχώς τα σημερινά παιδιά είναι κολλημένα στην οθόνη του smartphone και του tablet τους και δεν τους ενδιαφέρει τίποτα πέρα από αυτή.

Το προτεινόμενο όριο των δύο ωρών ημερησίως μπροστά σε μια οθόνη, που εδώ και χρόνια αποτελεί τη σύσταση των ειδικών, καταστρατηγείται με την ανοχή και των γονιών με αποτέλεσμα να μεγαλώνει μια γενιά παιδιών σε πλήρη αποχαύνωση.

Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να μιλάτε στα παιδιά και αυτά να μην σας αντιλαμβάνονται καν καθώς είναι απασχολημένα με το gadget τους παίζοντας το αγαπημένο τους ηλεκτρονικό παιχνίδι;

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι σαν «ψηφιακή ηρωίνη»

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αλλα κανείς δεν δείχνει να παίρνει στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις. Η ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια σε οθόνες σε πολλές περιπτώσεις παιδιών αγγίζει τα όρια του εθισμού και το θλιβερότερο όλων;

Η σιωπηλή ανοχή της όλης κατάστασης από τους γονείς που θέλοντας να “ξεφορτωθούν” τα παιδιά, αρκούνται στο να τους δίνουν την έγκριση να παίζουν όσο θέλουν με την οθόνη του tablet και του smartphone είναι εγκληματική.

Και πριν βιαστείτε να πείτε ότι ο γονιός δεν φταίει πάντα για την προσκόλληση του παιδιού στην οθόνη έχετε κατά νου ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιούν οι γονείς τα κινητά και τα tablet, τόσο τα παιδιά θα τους μιμούνται και θα κάνουν το ίδιο.

Kαταγγελία αναγνώστριας: “10χρονος ήταν κολλημένος με το smartphone του… έπεσε στα βράχια”

Αφορμή για όλες αυτές τις σκέψεις ήταν η καταγγελία μιας αναγνώστριας του Infokids.gr που όπως μας ενημέρωσε μπροστά στα μάτια της εκτυλίχθηκε ένα απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστή ένα 10χρονο παιδί που ευτυχώς δεν κατέληξε σε τραγωδία.

Όπως μας είπε η αναγνώστρια στο νησί που κάνει τις διακοπές της είδε ένα 10χρονο παιδί να είναι κολλημένο με το κινητό του με αποτέλεσμα να μην δει ότι εκεί που περπατά είναι η άκρη της θάλασσας και για καλή του τύχη να πέσει ανάμεσα στα βράχια. Το συμβάν θα μπορούσε να είναι θανατηφόρο αλλά το παιδί έπεσε άθελά του σε ένα σημείο που έχει ναι μεν βράχια αλλά εκεί υπήρχε κάποιο άνοιγμα και έτσι κατέληξε στο νερό.

Οι γονείς του 10χρονου παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα την πορεία του παιδιού και όταν πλέον διαπίστωσαν ότι δεν τραυματίστηκε, του έβαλαν τις φωνές για την εξάρτησή του από το τηλέφωνο.

Μάλιστα, η αναγνώστρια έσπευσε να μας ενημερώσει ότι αυτό το συμβάν την αφύπνισε γιατί και αυτή ακριβώς τα ίδια αντιμετωπίζει με τα δικά της παιδιά. Η οθόνη έχει γίνει προέκταση των χεριών τους αλλά βλέποντας αυτό το σκηνικό κατάλαβε πόσο λάθος έβλεπε την όλη κατάσταση.

Αγαπητοί γονείς, γιατί πρέπει να κινδυνεύσει η ζωή ενός παιδιού για να καταλάβουμε ότι τα παιδιά μας δεν πρέπει να είναι κολλημένα με μια οθόνη;