Κεραμέως: “Πρόθεσή μας είναι τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά”

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή LIVE NEWS στο MEGA αναφέρθηκε στα κρούσματα στα σχολεία σημειώνοντας ότι τα σχολεία που έχουν κλείσει είναι λίγα.

Δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα στα σχολεία – Γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι

«Το 0,6% των σχολείων είναι κλειστά, χωρίς να υπολογίζω Θεσσαλονίκη και Σέρρες όπου εκεί ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα».

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι στα σχολεία γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ειδικά σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Κοζάνη και η Καστοριά.

«Εκεί το αποτέλεσμα έδειξε θετικότητα κατά 0,6%».

Η υπουργός επισήμανε ότι είναι σημαντικό να συνεχίσουν να τηρούνται τα μέτρα, τα οποία μπορεί να είναι δύσκολα ωστόσο αναγκαία.

«Η πρόθεσή μας είναι τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά, ακούγοντας συστηματικά τις οδηγίες των ειδικών».

Το κλείσιμο των σχολείων στις γκρι περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες, ήταν ένα προληπτικό μέτρο που πρότεινε η επιτροπή, καθώς «διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι όσο μεγαλώνει η ηλικία των πληθυσμιακών ομάδων, τόσο περισσότερο αυτές συμμετέχουν στην πανδημία».

Η τηλεκπαίδευση είναι έτοιμη να ξεκινήσει

Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι το σύστημα της τηλεκπαίδευσης είναι έτοιμο να εφαρμοστεί σε περίπτωση που οι ειδικοί εισηγηθούν κλείσιμο των σχολείων.

Τι θα γίνει με την λειτουργία των σχολείων εν μέσω καθολικού lockdown

Υπενθυμίζεται ότι από το απόγευμα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 προανήγγειλε ότι αύριο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει καθολικό lockdown για έναν μήνα και ότι η επιτροπή Λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί να κλείσουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια και να συνεχίσουν την λειτουργία τους κανονικά τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία σε όλη την χώρα.

Ακόμη δεν είναι σαφές πάντως τι θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός για τα Γυμνάσια καθώς φαίνεται να προκρίνεται η λύση του κλεισίματος των Λυκείων.