Κικίλιας: Καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα για έναν μήνα – Η πρόταση για τη λειτουργία των σχολείων

Καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα για έναν μήνα προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως είπε ο Υπ. Υγείας, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έκαναν δεκτή την σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ενώ παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Πρωθυπουργός το πρωί της Πέμπτης, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας πιέζεται, όπως και στις άλλες χώρες και πρέπει να πάρουμε μέτρα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας και συμπλήρωσε ότι “Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για καθολικό lockdown για ένα μήνα στη χώρα

Απαντώντας σε ερώτηση, εάν το lockdown θα εφαρμοστεί από την ερχόμενη Παρασκευή, είπε ότι “θα εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό”.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας το ύστατο κριτήριο για την κυβέρνηση είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η πρόταση για την λειτουργία των σχολείων

Ο Υπ. Υγείας είπε ότι η εισήγηση των ειδικών είναι να κλείσουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια και να συνεχίσουν την λειτουργία τους κανονικά τα Δημοτικά σχολεία, τα Νηπιαγωγεία και οι Παιδικοί Σταθμοί σε όλη την χώρα.

Ακόμη δεν είναι σαφές πάντως τι θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός για τα Γυμνάσια καθώς φαίνεται να προκρίνεται η λύση του κλεισίματος των Λυκείων. Πάντως ό,τι και αν αποφασιστεί η τηλεκπαίδευση για τις βαθμίδες που θα αναστείλουν τη λειτουργία τους θα ξεκινήσει άμεσα.

Το σενάριο για κλείσιμο μόνο των Λυκείων είναι πιθανότερο

Υπενθυμίζεται ότι το μοντέλο να λειτουργεί η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τα Γυμνάσια κανονικά ενώ τα Λύκεια να αναστείλουν τη λειτουργία τους και να επιλεχθεί η λύση της τηλεκπαίδευσης εφαρμόζεται ήδη από χθες στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη. Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Παιδείας, καθώς τα παιδιά Λυκείου έχουν μεγαλύτερη και πιο στενή, πιο κοντινή κοινωνική δραστηριότητα με τους συμμαθητές τους.