Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη – Σενάριο για ανακοίνωση lockdown – Πρόταση για κλείσιμο των Λυκείων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει αύριο στις 12 σε νέο διάγγελμα ανακοινώνοντας νέα μέτρα κατά της διασποράς της κορωνοϊού στη χώρα.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και η Επιτροπή των Ειδικών έχει προτείνει μια σειρά μέτρων για να ανακοπεί η ξέφρενη διασπορά του ιού στη χώρα καθώς σήμερα καταγράφεται νέο αρνητικό ρεκόρ με 2.646 κρούσματα και 18 θανάτους και 179 διασωληνωμένους.

Σενάριο για κλείσιμο των Λυκείων

Μια από τις προτάσεις που έχουν συζητηθεί είναι το Lockdown στην Αττική, καθολικό Lockdown στη χώρα καθώς επίσης και το κλείσιμο των Λυκείων.

Υπενθυμίζεται ότι το μοντέλο να λειτουργεί η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τα Γυμνάσια κανονικά ενώ τα Λύκεια να αναστείλουν τη λειτουργία τους και να επιλεχθεί η λύση της τηλεκπαίδευσης εφαρμόζεται ήδη από χθες στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη. Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Παιδείας, καθώς τα παιδιά Λυκείου έχουν μεγαλύτερη και πιο στενή, πιο κοντινή κοινωνική δραστηριότητα με τους συμμαθητές τους.

Τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν

Η σαφής πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσουν τα σχολεία να λειτουργούν ακόμα και σε ένα καθεστώς lockdown όπως το παράδειγμα των Σερρών και της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνεται και από τις σημερινές δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, που ερωτηθείσα για το αν ανησυχεί για τα αυξημένα κρούσματα στα σχολεία απάντησε ότι “Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί της ασφάλειας λειτουργίας των σχολείων μέσα σε μια ανασφάλεια που μπορεί να αισθάνεται κάποιος σε άλλους χώρους. Αυτό το στοιχείο όμως δεν μας προκαλεί εφησυχασμό. Στόχος μας είναι να ενισχύεται η αίσθηση ασφάλειας στο σχολείο