Σε ποιες περιπτώσεις κρουσμάτων στα σχολεία ο ΕΟΔΥ πηγαίνει και κάνει test σε μαθητές;

Είναι οριστικό! Αλλαγή χρόνου με rapid test και οικογενειακά τραπέζια με self test - Τι ισχύει για τα παιδιά

Το δεύτερο κύμα κορωνοϊού πλήττει τη χώρα μας και τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας δείχνουν πόσο ανησυχητική είναι η εξάπλωσή του.

Το τελευταίο διάστημα αυξάνεται κατακόρυφα ο αριθμός των τάξεων και σχολείων που αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω εμφάνισης κρούσματος τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και σε μαθητές.

Μάλιστα όπως φαίνεται από τα στοιχεία υπάρχει ραγδαία αύξηση νέων μολύνσεων σε παιδιά έως 17 ετών εκ των οποίων τα περισσότερα είναι ασυμπτωματικά.

Γονείς και εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν: Γιατί δεν έρχεται ο ΕΟΔΥ να κάνει τεστ στους μαθητές όταν εμφανιστεί κρούσμα στο σχολείο;

Το τελευταίο διάστημα πολλοί γονείς αναγνώστες του Infokids.gr μας καταγγέλουν ότι αν και στο σχολείο ή στη τάξη που φοιτά το παιδί τους υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού εντούτοις οι οδηγίες προβλέπουν οι μαθητές να μπουν σε καραντίνα, να κλείσει προσωρινά η τάξη και όταν παρέλθει το προβλεπόμενο διάστημα οι μαθητές να επιστρέψουν κανονικά στα θρανία τους χωρίς να τίθεται ζήτημα να κάνουν το τεστ κορωνοϊού. Όπως τονίζουν οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί θα ήθελαν σε τέτοιες περιπτώσεις να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και να πραγματοποιήσει μαζικά τεστ στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς ώστε να αποφευχθεί η διασπορά.

Σε ποια σχολεία πηγαίνει ο ΕΟΔΥ και κάνει τεστ κορωνοϊού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ερωτηθείς για το εν λόγω ζήτημα απάντησε ότι ” Στα σχολεία γίνονται τα τεστ εκεί που θεωρεί ο ΕΟΔΥ ότι υπάρχουν στενές επαφές. Δεν δικαιολογείται η διενέργεια τεστ από τον ΕΟΔΥ σε κάθε περίπτωση. Και όπως έχουμε πει  και άλλες φορές, δεν υπάρχουν απεριόριστα τεστ για να γίνονται σε όλο τον πληθυσμό.

Γίνονται στοχευμένα και γίνονται για να ξέρουμε ποια είναι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, προκειμένου να λαμβάνουμε τα μέτρα μας γρήγορα.

Και αυτό φάνηκε και από τα Μ.Μ.Μ. και στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες και όπου χρειάστηκε, σε διάφορα Διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων, να δούμε πώς εξελίσσεται η πανδημία και να λάβουμε τα μέτρα μας έγκαιρα.”