Κρουασανάκια με κιμά

Τα κρουασάν είναι μια νοστιμιά που αρέσει πολύ στα παιδιά. Εκτός από την γλυκιά τους εκδοχή μπορείτε να τα γευτείτε και ως αλμυρά αξιοποιώντας υλικά της αρεσκείας σας αλλά και συνδυάζοντας τις γεύσεις που σας αρέσουν.

Είναι μια έξυπνη ιδέα για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, για το μπουφέ του παιδικού πάρτι αλλά και ένας τρόπος να αξιοποιήσετε υλικά που περίσσεψαν από το γεύμα σας. Και κάπως και εμείς σήμερα θα τα φτιάξουμε με κιμά που περίσσεψε από τη χθεσινή μακαρονάδα.

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
250 γρ. κιμάς
150 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο στο μπλέντερ
4 κουταλιές της σούπας κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας λάδι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγο αλάτι
πάπρικα
1 αυγό χτυπημένο
180 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση

Σοτάρετε τον κιμά με τα κρεμμυδάκια στο λάδι για 20’-25΄, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μείνει με το λάδι του. Του προσθέτετε το ζαμπόν, το τυρί, το μαϊντανό, το πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε το μείγμα καλά. Κόβετε από τα φύλλα σφολιάτας 2 μεγάλους δίσκους. Κόβετε κάθε δίσκο σε 8 τρίγωνα (όπως την πίτσα). Μοιράζετε σε κάθε τρίγωνο από ίση ποσότητα γέμισης και τα τυλίγετε. Τοποθετείτε τα κρουασανάκια σε βουτυρωμένο ταψί. Τα αλείφετε με αυγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C μέχρι να ροδίσουν.

Διαβάστε επίσης:

Χαλβάς με μαρμελάδα φράουλα

Γαλλικό τοστ με καραμελωμένα μήλα και γέμιση cheesecake: Το συγκλονιστικότερο σνακ αυτής της καραντίνας!

Μακαρονάδα με σάλτσα τυριού