Λάρισα: Μητέρα καταγγέλλει ξυλοδαρμό του γιου της από τον δάσκαλο – Η ανατροπή του σκηνικού

H ανατροπή της τελευταίας στιγμής

Πλήρης ανατροπή στο σκηνικό εντυπώσεων, που δημιούργησε χθες η μήνυση της μάνας εναντίον δασκάλου σχολικής μονάδας της Λάρισας, για σωματική βλάβη και εξύβριση του παιδιού της. Η υπόθεση φαίνεται να παίρνει διαφορετική τροπή, καθώς δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες εις βάρος του εκπαιδευτικού και μάλιστα σύμφωνα και με δήλωση της ίδιας της μητέρας χθες στην «Ε» προχωρά σε ανάκληση της μήνυσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Ανακαλώ τη μήνυση. Μίλησα με τον εκπαιδευτικό. Θέλω το θέμα να λήξει εδώ»

Συνεδρίασε η πρωτοβάθμια

Εν τω μεταξύ, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με το που ενημερώθηκε για το περιστατικό έδρασε αστραπιαία και κίνησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διερεύνησή του. Η διευθύντρια κ. Αικατερίνη Καραγιώργου με βάση τις συναντήσεις που είχε χθες από το πρωί με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές δήλωσε: «Ο εκπαιδευτικός αρνείται κατηγορηματικά ότι έβλαψε το παιδί και όπως με πληροφόρησε και η ίδια η μητέρα του παιδιού έχει σκοπό να ανακαλέσει και τη μήνυση εναντίον του. Ο εκπαιδευτικός τη Δευτέρα θα βρίσκεται κανονικά στο σχολείο, στη θέση του από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η εξέλιξη και δεν υπάρχει κάποια κατηγορία εναντίον του».

Διασυρμός εκπαιδευτικού

Ο πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, σχολιάζοντας το περιστατικό τόνισε: «Περιμένουμε τη διερεύνηση της υπόθεσης. Είναι αυτονόητο ότι η εκπαιδευτική κοινότητα καταδικάζει φαινόμενα βίας από όπου και αν προέρχονται. Δυστυχώς μια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης -χωρίς να δοθούν από πριν οι απαραίτητες εξηγήσεις – διευκρινίσεις οδήγησε στον δημόσιο διασυρμό ενός εκπαιδευτικού. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες και συμπεριφορές δυναμιτίζουν το παιδαγωγικό κλίμα που οφείλουμε όλοι (εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές) να διαφυλάσσουμε, υπονομεύουν το έργο και ακυρώνουν τον ρόλο των εκπαιδευτικών στο σχολείο».

H αρχική είδηση

Ανάστατο είναι Δημοτικό Σχολείο στη Λάρισα υπό το βάρος της καταγγελίας μιας μητέρας μαθητή των πρώτων τάξεων σύμφωνα με την οποία, ο δάσκαλος ξυλοκόπησε τον γιο της για να τον τιμωρήσει.

Όπως κατήγγειλε η μητέρα και αναφέρεται στο protothema.gr , το απόγευμα της Παρασκευής περίμενε έξω από το σχολείο για να παραλάβει το παιδί, όπως κάθε μέρα, αλλά διαπίστωσε ότι ήταν χτυπημένο. Όπως υποστηρίζει, ο μικρός της είπε ότι τον χτύπησε ο δάσκαλός του για τιμωρία και αμέσως έτρεξε να ζητήσει τον λόγο από τον εκπαιδευτικό.

Όμως, οι εξηγήσεις του δεν την έπεισαν και τον κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα Λάρισας, όπου υπέβαλε μήνυση για πρόκληση σωματικής βλάβης και εξύβριση. Το παιδί επρόκειτο να εξεταστεί από ιατροδικαστή, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.