Λεμονάτο κοτόπουλο με δεντρολίβανο

Τα παιδιά τις περισσότερες φορές που τα ρωτάω τι κρέας θέλουν να φάνε μου απαντάνε με μια φωνή «Κοτόπουλο!». Επειδή δεν θέλω να τους χαλάω χατίρι ψάχνω διαρκώς για να βρίσκω συνταγές για να τους το σερβίρω με διάφορους τρόπους ούτως ώστε να το βαριούνται ως πιάτο. Η συνταγή με το δεντρολίβανο είναι μια από τις αγαπημένες τους.

Το δενδρολίβανο έχει  δυνατή και έντονη γεύση, για αυτό και πρέπει να είστε προσεκτικές όταν το χρησιμοποιείτε στο φαγητό σας. Ταιριάζει πολύ με το κρέας, και αναδεικνύει τις γεύσεις και τις μυρωδιές του. Επειδή τα φύλλα του δενδρολίβανου είναι σκληρά και παραμένουν σκληρά και μετά το μαγείρεμα τους, όταν τοποθετείτε ολόκληρο το κλαράκι στο φαγητό σας φροντίζετε να το αφαιρείτε πριν σερβίρετε.

Υλικά:

1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι δεντρολίβανο
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 λεμόνι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Αλείφουμε το κοτόπουλο μέσα σ’ένα βαθύ σκεύος με ελαιόλαδο, σκόρδο, δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε και το λεμόνι σε κύβους. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 1 ώρα. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Απλώνουμε το κοτόπουλο σ’ένα αντικολλητικό ταψί και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά και το γυρνάμε μονάχα μια φορά. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με πουρέ ή πατάτες φούρνου.