Mαμά 4 παιδιών θύμα ενδοοικογενειακής βίας πέθανε για 3 λεπτά και “επέστρεψε” αλλάζοντας τα πάντα

Με αφορμή τα συνεχή περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που βλέπουν το φως της δημσοιότητας και προβληματίζουν, μοιραζόμαστε μαζί σας την συγκλονιστική ιστορία της Alyssa Boyd,  μαμάς 4 παιδιών που πέρασε βασανιστικές στιγμές στα χέρια του συντρόφου της.

Το ανελέητο ξύλο και η κακοποίηση όλων των μορφών ήταν μια καθημερινότητα για εκείνη. Πέρασε δραματικές στιγμές στα χέρια του συντρόφου της με αποκορύφωμα το γεγονός ότι για 3 ολοκληρα λεπτά κατέρρευσε και “‘εφυγε” από τη ζωή.

Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να την σώσουν και οι προσπάθειες τους απέδωσαν καρπούς.

Εκείνη ακριβώς η στιγμή είναι το κομβικό σημείο που πήρε την μεγάλη απόφαση να αλλάξει άρδην τη ζωή της

Η εξομολόγηση αυτής της μαμάς στοχεύει να προτρέψει όλους τους ανθρώπους που είναι θύματα ενδοοικογενειακής και συντροφικής βίας να αγαπήσουν τον εαυτό τους, να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και να απομακρυνθούν έγκαιρα από το κακοποιητικό περιβάλλον, αναζητώντας τη βοήθεια από τους αρμόδιους φορείς και επιστήμονες, προτού κινδυνεύσει η σωματική τους ακεραιότητα, προτού απειληθεί η ψυχική τους υγεία, προτού χάσουν τη ζωή τους.

Το ηχηρό μήνυμα δύναμης και ζωής που στέλνει σε όλους μας η επιζήσασα μαμά  ενδοοικογενειακής και συντροφικής βίας

“Αφού κατάφερα να επιζήσω από τα άγρια χτυπήματα που μου έκοψαν το νήμα της ζωής και χάρη στους γιατρούς επανήλθα αποφάσισα να αλλάξω τη ζωή μου μια και καλή για την δική μου ψυχική υγεία αλλά και την ευτυχία των 4 παιδιών μου.

«Αφιέρωσα τη ζωή μου στη θεραπεία του σώματός μου, μέσα και έξω και τα κατάφερα.», λέει η Alyssa.

«Άλλαξα τη διατροφή μου. Άρχισα να είμαι πιο δραστήρια περνώντας πολύ χρόνο έξω. Άρχισα να κάνω διαλογισμό και να γράφω καθημερινά ημερολόγιο όπου θα κατέγραφα τις σκέψεις μου»

 Ως μαμά, η Alyssa ήξερε ότι έπρεπε να γίνει καλύτερη όχι μόνο για τον εαυτό της, αλλά και για τα παιδιά της

«Ήξερα ότι τα παιδιά μου έψαχναν από ΕΜΕΝΑ για να οδηγήσω. Κοίταξαν σε ΕΜΕΝΑ για να νιώσουν ασφαλή», λέει.

Όσα έκανα και σκεφτόμουν από κείνη τη στιγμή και μετέπειτα ήταν μια λυτρωτική διαδικασία για μένα. Προσπάθησα πολύ και επίμονα να γιατρέψω τα ψυχικά μου τραύματα ούσα θύμα κακοποίησης, γεγονός που με στιγμάτισε και συνέβαλε στο να αναδιαμορφώσω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου.

Ο μηδενισμός του κοντέρ σου είναι η πρώτη κίνηση για την αρχή ενός νέου ταξιδιού. Η λυτρωτική δύναμη που έχει είναι αδιανόητη. Η ζωή είναι εκεί στη γωνία και σε περιμένει να τη ζήσεις. Μάθε να αφήνεις πίσω σου αρρωστημένες καταστάσεις και προβληματισμούς και μην επιτρέψεις τα γεγονότα να σε κάνουν να ξεχάσεις τους δικούς σου στόχους.

Το να αγαπήσεις τον εαυτό σου δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται και απαιτεί δουλειά με τον εαυτό μας σε καθημερινή βάση. Όμως δε χρειάζεται να πιέζουμε τις καταστάσεις, αρκεί μόνο να προσπαθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ιστορία της Alyssa, μπορεί να φαίνεται ακραία, αλλά αντιπροσωπεύει πολλές γυναίκες θύματα βίας. 

«Ξέρω ότι κάποιος θα μπορούσε να ακούσει την ιστορία μου και, ακόμα κι αν δεν ήταν εκείνος, ξέρω ότι στο μυαλό του, θα του θυμίζει κάποιο κοντινό του πρόσωπο που αγωνίστηκε ή εξακολουθεί να παλεύει σε μια σχέση ή μια κατάσταση όπως αυτή» λέει η Alyssa.

Πηγή: https://www.lovewhatmatters.com/

Διαβάστε επίσης:

Ανακαλύψαμε πού θα κάνετε φέτος την τέλεια χριστουγεννιάτικη βόλτα που συνδυάζει… τα πάντα!

Αγωνία στην Κρήτη: Κρίσιμες ώρες για 17χρονη – Μετά τη γέννα εμφάνισε επιπλοκή

Δίκη για το Μάτι: «Η μητέρα μου πέθανε σαν ποντίκι στη φάκα» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Ο Νίκος Γιαλελής στο Infokids: «Δεν αποκλείεται το θέατρο να αποκτήσει ξεχωριστή θέση στη ζωή αυτής της γενιάς»