Αρχική InfoSchool Δημοτικό Μαθήματα αυτοδιαχείρισης από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βροντούς

Μαθήματα αυτοδιαχείρισης από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βροντούς

Έχουν συμπληρωθεί 28 χρόνια από τότε που πρωτολειτούργησε ο Μαθητικός Σχολικός Συνεταιρισμός του Δημοτικό Σχολείου Βροντούς ( Δήμος Δίου – Ολύμπου). Αδιάλειπτα από τότε μέχρι σήμερα οι μαθητές του Σχολείου συνεπικουρούμενοι από το εκπαιδευτικό προσωπικό εντρυφούν στις αρχές της αλληλοβοήθειας, της συνεργασίας και της κοινωνικής ευθύνης με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της ανεξάρτητης σκέψης και δημοκρατικής συνείδησης καθώς και τη γνώση διαφόρων συλλογικών μορφών οικονομικής δραστηριότητας.

Μέσο για αυτήν την πολύτιμη διαπαιδαγώγηση είναι οι δράσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο του συνεταιρισμού. Ειδικότερα σε καθημερινή βάση με την επίβλεψη του συντονιστή εκπαιδευτικού, μαθητές της Πέμπτης και Έκτης τάξης συμμετέχουν εθελοντικά στην πώληση των προϊόντων του αυτόδιαχειριζόμενου από τους μαθητές κυλικείο του σχολείου.

Τα έσοδα που συγκεντρώνονται διατίθενται με απόφαση των ίδιων των μαθητών στην αγορά εποπτικών υλικών τα οποία είναι απαραίτητα για την αρτιότερη διδασκαλία και τον εξωραϊσμό του Σχολείου, όπως υπολογιστές, προτζέκτορες, οθόνες, εγκατάσταση δικτύου Wifi σε όλους τους χώρους του διδακτηρίου, δημιουργία ενδιάμεσου χώρου για εκπαιδευτικές δραστηριότητες των μαθητών, αγορά βιβλιοθηκών κ.τ.λ.

Επίσης κάποια από τα έσοδα διατίθενται για τις σχολικές γιορτές, εκδρομές των μαθητών και για διάφορες άλλες δραστηριότητες.

Όπως σημειώνει ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας Δημήτρης Κορινιώτης «με το συνεταιρισμό οι μαθητές εντρυφούν στο πνεύμα της αυτοδιαχείρισης μέσω της οικονομικής δραστηριότητας και της κοινωνικοποιημένης σχολικής ζωής. Επίσης αναλαμβάνουν ποικίλες δραστηριότητες οι οποίες επεκτείνονται στην έρευνα, στις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, στον καλλωπισμό του Σχολείου και του περιβάλλοντα χώρου και γενικότερα σε κοινωφελή έργα που προωθούν τη συνεργασία και τη συλλογικότητα.».

Ως αναγνώριση της πολυετούς δράσης του συνεταιρισμού η ΠΑΣΕΓΕΣ βράβευσε τον Μαθητικό Σχολικό Συνεταιρισμό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μαθητικού Σχολικού Συνεταιρισμού αποτελείται: Από έναν εκπαιδευτικό του Σχολείου που είναι και συντονιστής του Συνεταιρισμού, έναν εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, την Πρόεδρο (μαθήτρια ΣΤ΄ τάξης), τον Αντιπρόεδρο (μαθητής Ε΄ τάξης), Γραμματέα ( μαθητής ΣΤ΄ τάξης), Διαχειρίστρια (μαθήτρια ΣΤ΄ τάξης) και από τρία Μέλη (μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.