“ΜΗΝ αφήνετε τα παιδιά να εξοικειώνονται με κουλτούρα βιασμού, βίας και ναρκωτικών επειδή το κάνουν οι άλλοι”

Με αφορμή τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν χθες στα μουσικά βραβεία MAD καθώς  αμαυρώθηκαν από τον απίστευτο καβγά, με πολύ ξύλο -σκηνές πραγματικά πρωτόγνωρες- μεταξύ των τράπερ Snik και Light, ήρθε ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της τραπ μουσικής και των εκπροσώπων της που κατέχουν τα πρωτεία συτις προτιμήσεις παιδιών και εφήβων.

Με ανάρτησή του ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης παίρνει θέση για τα μουσικά ακούσματα των παιδιών που κάθε άλλο παρά μαθήματα ζωής και θετικά μηνύματα τους μεταδίδουν. Αντιθέτως προωθούν τη βία, την συστηματική παραβίαση του νόμου, εξυμνούν ένα τρόπο ζωής με με γούνες, πανάκριβα αυτοκίνητα, άφθονο χρήμα, ξεσαλώματα, γυναίκες ως σεξουαλικά αντικείμενα, κότερα, ελικόπτερα, ουσίες και πολλά άλλα που έχουν να κάνουν με πάσης φύσεως παράνομα νταραβέρια, σύμφωνα με το γλωσσάρι των τράπερς.

Αγαπητοί γονείς, μην πέφτετε στην παγίδα του ότι επειδή αυτά τα τραγούδια τα ακούνε όλα τα παιδιά είναι αυτονόητο ότι θα τα ακούν και τα δικά σας. Ας διδάξουμε στα παιδιά την μαγεία της μουσικής που απέχει παρασάγγας από βωμολοχίες, luben αισθητική και trash περιεχόμενο.

Η ανάρτηση του δασκάλου Μάριου Μάζαρη

Επειδή από το πρωί δέχομαι μηνύματα γονέων. Μηνύματα με φράσεις «Ε, ακούν και οι συμμαθητές τους», «Ε, ακούν και στο σχολείο», «Ε, βάλαν και στη γιορτή του σχολείου τέτοια», «Ε, τι κακό έχουν». Πολλά «Ε, και» που δε μας πάνε μπροστά και πολλά Γιατί όχι που μας κρατούν πίσω.

Όλα στη ζωή χρειάζεται να τα αντιμετωπίζουμε με συνέπεια, ευθύνη, αγάπη, όλα διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο κι όταν μιλάμε για τραγούδια που διαμορφώνουν κουλτούρες του αύριο που η γυναίκα είναι ένα σκουπίδι και σεξουαλικό αντικείμενο, η ζωή έχει το όπλο στο χέρι και αξία τα views και όχι οι σχέσεις, η συντροφικότητα, το μοίρασμα, η αγάπη, καταλαβαίνετε ότι κάτι θα έπρεπε να δούμε αλλιώς.

Δε θα επανέλθω στο θέμα, γιατί έχουμε κάτι ήλιους να μοιραστούμε και όχι σκοτάδια. Αλλά να ξέρουμε πως τρυπώνουν από παντού αν τα αφήσουμε.

Υ.γ. Προφανώς και οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία πρέπει να μη στηρίζουμε και προβάλλουμε τέτοια μουσική. Διαγράψτε το από το ρεπερτόριο που προβάλλετε στα παιδιά. Κι οι γονείς όπου το ακούν να ζητούν να κλείσει. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.

Το post του δασκάλου

Διαβάστε επίσης:

Το Στρουμφοχωριό του Kidom περιμένει τα παιδιά για την πιο απίθανη Στρουμφογιορτή!

Ένα δροσερό τραγούδι με γεύση… φράουλα, μαστίχα και κεράσι για το καλοκαίρι των παιδιών (vid)

Κερδίστε ένα σετ προϊόντων από την Aveda Greece για πυκνά και λαμπερά μαλλιά