Μιχαηλίδου:” Δίνουμε 97.000 vouchers για βρεφονηπιακούς σταθμούς” – Θα δοθεί τελικά παράταση στις αιτήσεις;

Σε δύο μέρες εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τα πολυπόθητα voucher της ΕΕΤΑΑ για δωρεάν φοίτηση σε βρεφικούς-παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) παιδιών από τη νέα χρονιά 2022-23.

Η πλατφόρμα άνοιξε στις 2 Αυγούστου και θα κλείσει στις 12, δυστυχώς όμως τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες που καταγράφονται συνεχίζονται με τους γονείς να καταγγέλλουν στο Infokids.gr ότι δυσκολεύονται να οριστικοποιήσουν την αίτησή τους με αποτέλεσμα να ανησυχούν αν θα προλάβουν τις προθεσμίες καθώς πολλοί εξ αυτών είναι και σε διακοπές οπότε η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι ούτως ή άλλως δύσκολη.

Δίνουμε 97.000 κουπόνια για βρεφονηπιακούς σταθμούς

Η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, τοποθετήθηκε στην ΕΡΤ  για την υποβολή αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς, μέσω EΣΠΑ. 

«Δύο του μηνός ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στο eetaa.gr. Tην Παρασκευή 12 Αυγούστου κλείνουν οι αιτήσεις. Δίνουμε 97.000 κουπόνια για βρεφονηπιακούς σταθμούς» που όπως τόνισε είναι 20% περισσότερα από όσα δίναμε και έχουμε 6.000 € υψηλότερο εισοδηματικό όριο.

«Μια μητέρα με δύο παιδιά μπορεί να έχει μέχρι 33.000 ευρώ για να πάρει κρατική επιδότηση. Πλέον μια οικογένεια μέσου εισοδήματος μπορεί να καλύπτεται όπως επίσης και  μια γυναίκα η οποία δουλεύει στο Δημόσιο. Διορθώσαμε σε αυτή την αδικία», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας.

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου πλέον «έχουμε ένα voucher κατά 10% υψηλότερο, γιατί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί -ιδιωτικοί ή δημοτικοί- πρέπει να αντεπεξέλθουν με κάποιο τρόπο στο υψηλό κόστος και να μπορέσουν να κρατήσουν το στελεχειακό τους προσωπικό».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν πολλοί βρεφονηπιαγωγοί και βρεφοκόμοι ανά παιδί, επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο «ενισχύεται η προσχολική ζωή για την οποία τόσο νοιαζόμαστε». Και όπως διευκρίνισε, όποιος παίρνει το κουπόνι μπορεί να στείλει το παιδί του σε όποιον βρεφονηπιακό σταθμό θέλει.

Θα δοθεί παράταση στις αιτήσεις;

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έχουμε από πλευράς ΕΕΤΑΑ οι καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων τους προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», περιόδου 2022-23, οφείλονται σε τεχνικά προβλήματα της σχετικής πλατφόρμας.

Προς το παρόν δεν έχει τεθεί ζήτημα παράτασης της υποβολής των αιτήσεων αλλά αν τα προβλήματα συνεχιστούν, οι γονείς δικαιούχοι δεν καταφέρουν να καταθέσουν την αίτησή τους και η προθεσμία εκπνεύσει λόγω τεχνικών προβλημάτων, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Infokids.gr δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί η ανάλογη παράταση εάν κριθεί απαραίτητο, ώστε να μπορέσουν να υποβληθούν οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης:

“Γιατί μου έκοψαν το χέρι;”: Συγκλονίζει ο 15χρονος Θοδωρής που τραυματίστηκε από ταχύπλοο στην Άνδρο

Περσείδες 2022: Απολαύστε την εντυπωσιακή βροχή από πεφταστέρια – Όσα πρέπει να ξέρετε για το εντυπωσιακό φαινόμενο

Καταδίωξη στη Θεσ/νικη με 15χρονο οδηγό και 2 ανήλικους συνεπιβάτες – Τραυματίστηκε ελαφρά αστυνομικός