Ο υπέροχος τρόπος που βρήκε Έλληνας δάσκαλος για να επιβραβεύσει τις μαμάδες που βοήθησαν στην τηλεκπαίδευση

Η σχολική χρονιά έληξε την Παρασκευή 25 Ιουνίου και οι μαθητές του Δημοτικού πέρασαν για τελευταία φορά την πόρτα του σχολείου για φέτος.

Οι έλεγχοι επιδόσεων δόθηκαν και πολλοί δάσκαλοι ετοίμασαν αναμνηστικά δωράκια για τους μαθητές, θέλοντας να εκφράσουν το “ευχαριστώ” τους στους μαθητές για την άψογη συνεργασία υπό αντίξοες συνθήκες καθώς για ακόμη μια φορά η πανδημία τους στέρησε πολύτιμες στιγμές και όμορφες δραστηριότητες που θα μπορούσαν να μοιραστούν από κοινού στην τάξη.

Ένα μεγάλο μέρος της διδακτικής ύλης καλύφθηκε μέσω τηλεκπαίδευσης και οι μαθητές κλήθηκαν φέτος για πρώτη φορά να παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως τα μαθήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το δώρο ενός δασκάλου στις μαμάδες που μας συγκίνησε

Ο δραστήριος δάσκαλος, Μάριος Μάζαρης, που πάντα ξεχωρίζει για τις πρωτοβουλίες και τα γραφόμενά του μέσω των οποίων στέλνει μαθήματα- μηνύματα ζωής στους μαθητές τους, “ξαναχτύπησε” και μάλιστα επιφύλασσε μια έκπληξη για τις μαμάδες των μαθητών. 

Τι το καινοτόμο έκανε αυτή τη φορά; Μαζί με τον έλεγχο κάθε μαθητή, κάθε μαμά έλαβε και το δικό της τίτλο σπουδών ως “Δασκάλα από το σπίτι”. Μια όμορφη σκέψη για να επιβραβεύσει τις μαμάδες για την εξαιρετική βοήθεια που προσέφεραν τους μήνες που τα μαθήματα γίνονταν στο σπίτι. Μάλιστα, όπως εύστοχα αναγράφεται και στον τίτλο σπουδών που απονεμήθηκε “Την ευχαριστούμε και ευχόμαστε αυτό το πτυχίο να μην χρειαστεί ξανά στο μέλλον”.

Όπως αναφέρει ο κ. Μάζαρης η επιλογή μιας τέτοιας πρωτοβουλίας ήταν αυτονόητη και άκρως απαραίτητη καθώς χωρίς την πολύτιμη αρωγή και ενεργό συμμετοχή των μαμάδων στην τηλεκπαίδευση, τα μαθήματα δεν θα είχαν στεφθεί με επιτυχία. ” Τι θα ήταν η χρονιά αυτή χωρίς τις μαμάδες ; Μια δύσκολη χρονιά , που θα γινόταν ακόμα πιο δύσκολη. Ευτυχώς βοήθησαν τόσο πολύ, που αστεία και σοβαρά τους έλεγα Θα σας δώσω πτυχίο δασκάλας από το σπίτι . Ε τελικά τους το έδωσα. Το έφτιαξα, το τύλιξα , το έδωσα και τους είπα να ανοίξουν ταυτόγχρονα το πτυχίο τους.

Το έκαναν και έβαλαν τα γέλια , είπαμε μπράβο στον εαυτό μας, τους χειροκρότησα. Με όλη μου την αγάπη , για τους μήνες που τα παιδιά έμειναν στο σπίτι , αλλά έμειναν ενωμένα με την τάξη και με μένα.

Ένα μεγάλο μπράβο σε κάθε μαμά, μπαμπά, παππού, γιαγιά και συγγενή που έκανε τη διδασκαλία σπιτική υπόθεση . Με την ευχή να μην χρειαστεί να μπούμε ξανά σε Webex περιπέτειες ”

Μπράβο στον δάσκαλο αλλά και σε όλους τους γονείς που βοήθησαν τα παιδιά τους να τα βγάλουν πέρα με την τηλεκπαίδευση.