Οι εγκαταστάσεις και οι πολύχρωμες αίθουσες αυτού του ελληνικού σχολείου θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό

Το Δημοτικό Σχολείο Βροντούς Πιερίας είναι ένα σχολείο στολίδι της εκπαίδευσης καθώς ξεχωρίζει για τις προσεγμένες εγκαταστάσεις του αλλά και τις αίθουσες που δεν θυμίζουν σε τίποτα τις κλασικές τάξεις που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα δημόσια σχολεία της χώρας.

Μάλιστα η εξαιρετική και προσεγμένη δουλειά που έχει γίνει στο εν λόγω σχολικό κτίριο ήταν και ο λόγος που του χάρισε το Χρυσό Βραβείο για το κτίριο και τις εγκαταστάσεις  στα Education Leaders Αwards 2018. Η βράβευση έγινε για την αναμόρφωση των δύο σχολικών αιθουσών διδασκαλίας, της θεατρικής σκηνής στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, του πολυχώρου στον ενδιάμεσο χώρο του σχολείου, του διαδρόμου και το βάψιμο του εσωτερικού και εξωτερικού μέρους του Σχολείου.

Η διαμόρφωση των σχολικών αιθουσών ξεχωρίζει για την καλαισθησία, τον συνδυασμό των χρωμάτων, την πρακτικότητα και το μοντέρνο στοιχείο που τα βλέπουμε κατεξοχήν στις αίθουσες των ιδιωτικών σχολείων.

Το μεράκι, η αγάπη για τα παιδιά και η επιθυμία οι μαθητές να περνούν τις ώρες του σχολείου σε ένα χώρο φιλικό και ελκυστικό αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη ούτως ώστε ο Διευθυντής, οι δάσκαλοι, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και πλήθος εθελοντών από την τοπική κοινωνία να συνεργαστούν και παραδώσουν στην μαθητική κοινότητα ένα σχολείο που θα ζήλευε κάθε γειτονιά της χώρας.

Ένα σχολείο, ζωντανό κύτταρο μάθησης σε πρωτοβάθμιο επίπεδο που αξίζει να αποτελέσει λαμπρό παράδειγμα για τα υπόλοιπα σχολεία της ελληνικής επικράτειας.

Το κυλικείο λειτουργεί ως Μαθητικός Σχολικός Συνεταιρισμός

Το κυλικείο του σχολείου λειτουργεί ως Μαθητικός Σχολικός Συνεταιρισμός μέσω του οποίου οι μαθητές συνεπικουρούμενοι από το εκπαιδευτικό προσωπικό εντρυφούν στις αρχές της αλληλοβοήθειας, της συνεργασίας και της κοινωνικής ευθύνης. Ειδικότερα σε καθημερινή βάση με την επίβλεψη του συντονιστή εκπαιδευτικού, μαθητές της Πέμπτης και Έκτης τάξης συμμετέχουν εθελοντικά στην πώληση των προϊόντων. Τα έσοδα που συγκεντρώνονται διατίθενται με απόφαση των ίδιων των μαθητών στην αγορά εποπτικών υλικών τα οποία είναι απαραίτητα για την αρτιότερη διδασκαλία και τον εξωραϊσμό του Σχολείου.

Δείτε φωτογραφίες από το σχολείο