Οι μαθητές Δημοτικού Σχολείου «υιοθέτησαν» δημόσιο χώρο και έστησαν το δικό τους πάρκο!

Σε μια ξεχωριστή και πρωτότυπη πράξη προχώρησαν μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, καθώς «υιοθέτησαν» έναν δημόσιο χώρο που βρίσκεται δίπλα από το σχολείο τους, προκειμένου να διαμορφωθεί σε «πάρκο τσέπης».

Η «υιοθεσία», έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο 11 Μαρτίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Οι κύκλοι του περιβάλλοντος: από το Σχολείο στη γειτονιά, από τη γειτονιά στη φύση».

Μαθητές του Σχολείου με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηλιούπολης και υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των δασκάλων και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, έβαλαν την τέχνη και το μεράκι τους και ξεκίνησαν τη δημιουργία ενός χώρου που θα μπορούν παράλληλα να πραγματοποιούν, μελλοντικά, μαθήματα και δράσεις.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, καθάρισαν τον χώρο από πέτρες, πήραν στα χέρια εργαλεία κηπουρικής και άρχισαν να φυτεύουν φυτά και σπόρους, εφαρμόζοντας στην πράξη τις γνώσεις που λαμβάνουν στο σχολείο.

Επίσης, σε δύο πολύ όμορφα παρτέρια που κατασκεύασε μέλος του Συλλόγου, φύτευσαν πατάτες.

«Πρόκειται για μια δράση ευαισθητοποίησης των παιδιών που τους δίνει τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν την αξία του δημόσιου χώρου και να συμβάλουν στην προσπάθεια της προστασίας του περιβάλλοντος. Ως Δήμος Ηλιούπολης θα είμαστε πάντα αρωγοί και πρωτοστάτες σε τέτοιες δράσεις και συνάμα υποστηρικτές της ιδέας για εθελοντική συμμετοχή των μαθητών σ’ αυτές, ενδυναμώνοντας την εθελοντική συνείδηση», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά και τους δασκάλους για την πρωτοβουλία κι ευχήθηκε το παράδειγμά τους να βρει μιμητές και σε άλλα σχολεία.

Η ανάρτηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Διαβάστε επίσης:

Ο ποιοτικός χρόνος που περνάμε με τα παιδιά μας είναι το σημαντικότερο δώρο που τους προσφέρουμε

Τέμπη: “Εμείς τα λέγαμε τρίδυμα. Ήταν πάντα μαζί. Μαζί ήρθαν στη ζωή και μαζί φύγανε” – Ραγίζει καρδιές ο μπαμπάς της Αναστασίας (video)

Τέμπη: «Θέλω την μανούλα μου, φωνάζει το μικρότερο παιδί της»: Ξεσπά η αδελφή της 36χρονης Έλενας

«Δεν πεθαίνεις χωρίς αιτία» λέει η παιδίατρος της Τζωρτζίνας – Οι κρίσιμες ώρες της 9χρονης και η έκρηξη Κούγια