ΟΛΜΕ: “Να μην γίνουν οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου πειραματόζωα” – ΟΙΕΛΕ: “Θέατρο του παραλόγου το άνοιγμα σχολείων”

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 11 Μαΐου για τους μαθητές της Γ Λυκείου και των υπολοίπων τάξεων του Λυκείου και του Γυμνασίου τη Δευτέρα 18 Μαΐου, στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του OPEN δήλωσε τα εξής:

Θα ανοίξουν χιλιάδες σχολικές μονάδες, το ζήτημα θα είναι ουσιαστικό, ακόμα και 4 με 5 κρούσματα που στατιστικά δε θα είναι θέμα, κοινωνικά θα υπάρξει προβληματισμός καθώς θα μπουν σε καραντίνα, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς.

“Να μην γίνουν πειραματόζωα οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου”

Να μη γίνουν πείραμα τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου ώστε να μην έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα τον Σεπτέμβρη που αναμένεται δεύτερη έξαρση. Το θέμα είναι να μη νοσήσουν τα παιδιά

Μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός ότι από πλευράς Υπουργείου Παιδείας οι εκπαιδευτικοί έχουν “μηδενική ενημέρωση” για το πώς θα χειριστούν την επιστροφή των μαθητών στα θρανία αλλά και για τους τρόπους προστασίας.

Δεν είναι σωστό, εμείς που θα ανοίξουμε τα σχολεία στις 11 και στις 18 Μαϊου, να μην έχουμε ιδέα, για το τι μέλλει γενέσθαι“, δήλωσε  χαρακτηριστικά.

Ζητάμε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για να υπάρξει η απόλυτη δυνατή προστασία των μαθητών” κατέληξε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

ΟΙΕΛΕ: Τα σχολεία ανοίγουν… για να κλείσουν, είναι θέατρο του παραλόγου

Δεν μπορεί να λειτουργήσουν τάξεις έστω με 20 μαθητές, δεν μπορούν να ελεγχθούν παιδιά στο διάλειμμα, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, η Γ΄ Λυκείου πρέπει πράγματι να προετοιμαστεί για τις Πανελλαδικές, αλλά για τις υπόλοιπες τάξεις είναι θέατρο του παραλόγου να διακινδυνεύεται ότι έχει επιτευχθεί ως τώρα σε μία επικοινωνιακή προσπάθεια «επιστροφής στην κανονικότητα», τόνισε o πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

Συμφωνώ για την Γ΄ Λυκείου, εφόσον προγραμματίστηκαν οι Πανελλαδικές και πρέπει να γίνουν, πρέπει και τα παιδιά να έρθουν στο φυσικό τους περιβάλλον με προσοχή, να προετοιμαστούν, αλλά για τις άλλες τάξεις, είναι θέατρο του παραλόγου, είναι αδιανόητο το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία για 10-15 ημέρες. Κάτω από ποιες συνθήκες σε Γυμνάσια και Λύκεια; Να δείξουμε ότι μπαίνουμε στην κανονικότητα; Είναι παράλογο και λάθος -και ίσως έχει επιπτώσεις τεράστιες που δεν αναλογίζεται κανείς. Τα παιδιά δεν θα κερδίσουν τίποτα και κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα ολόκληρη η προσπάθεια που έγινε μέχρι τώρα στο πρωταρχικό θέμα της Υγείας. Όποιοι το αποφάσισαν, το αποφάσισαν για επικοινωνιακούς λόγους και μόνο. Δεν μπορούμε να παίζουμε, ούτε με τα παιδιά ούτε με την κοινωνία ούτε με την Υγεία.”