Παγωτό μπανάνα με βανίλια

Το καλοκαίρι τα παγωτά έχουν την τιμητική τους! Πολύ πιο υγιεινό, εξίσου νόστιμο, οικονομικό και εύκολο, το σπιτικό παγωτό είναι μάλλον το καλύτερο απογευματινό καλοκαιρινό επιδόρπιο, για όλη την οικογένεια!

Υλικά:

3 μπανάνες

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

300 ml κρέμα γάλακτος

2 κρόκοι

60 γρ. ζάχαρη

1 φακελάκι βανίλια

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Ρίχνουμε σε βαθύ μπολ τις μπανάνες, τον χυμό λεμονιού και 150 ml κρέμα γάλακτος και τα πολτοποιούμε με το μπλέντερ.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Σε χωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια ώστε να αφρατέψουν καλά και να πάρουν ανοιχτό κίτρινο χρώμα.

Ανακατεύουμε τον πουρέ μπανάνας με τους χτυπημένους κρόκους και προσθέτουμε τη σαντιγί. Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε για περίπου 5 ώρες στην κατάψυξη.