Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: 3 SOS οδηγίες όταν δεν έχετε πρόσβαση στο webmail.sch.gr

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας θέλοντας να βοηθήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα στη χρήση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) εξέδωσε χρήσιμες οδηγίες για χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν δεν υπάρχει πρόσβαση στο webmail.sch.gr λόγω προβλημάτων στο ΠΣΔ.

Τι πρέπει να κάνετε για να μπαίνετε στα emails σας όταν δεν υπάρχει πρόσβαση στο sch.gr

Όταν δεν υπάρχει πρόσβαση το webmail, λόγω μη λειτουργίας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικούς τρόπους για να λαμβάνετε σε ένα διαφορετικό περιβάλλον τα εισερχόμενα μηνύματά σας του λογαριασμού webmail που διαθέτετε .

Οι ρυθμίσεις που αναφέρονται στη συνέχεια πρέπει να γίνουν κάποια στιγμή που είναι σε λειτουργία το webmail .

  • Μπορείτε να κατευθύνετε τα μηνύματα του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου από το webmail στο προσωπικό σας e-mail

Ακολουθήσετε τις οδηγίες πατώντας εδώ. Μειονέκτημα : μπορείτε να δείτε τα εισερχόμενα μηνύματα, αλλά όχι τα απεσταλμένα . Αν θελήσετε να απαντήσετε από το προσωπικό σας e-mail αυτό δεν θα υπάρχει στα Απεσταλμένα του webmail .

    • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό ανοιχτού κώδικα Mozilla Thunderbird

Ακολουθήστε τις οδηγίες πατώντας εδώ. Πλεονέκτημα : τα εισερχόμενα μηνύματα από το Webmail εισάγονται όλα στο Thunderbird . Ότι μήνυμα στείλετε από το Thunderbird ενημερώνεται αυτόματα το Webmail. Μειονέκτημα : δεν εισάγονται στο Thunderbird τα απεσταλμένα μηνύματα του webmail .

    • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το OUTLOOK

(παρέχεται μαζί με την έκδοση του Office που έχετε – αν δεν έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας το Office δεν θα βρείτε το OUTLOOK). Ακολουθήστε τις οδηγίες πατώντας εδώ . Μειονέκτημα : Μπορείτε να δείτε τα εισερχόμενα μηνύματα, αλλά όχι τα απεσταλμένα του webmail. Αν θελήσετε να απαντήσετε από το OUTLOOK αυτό δεν θα υπάρχει στα Απεσταλμένα του webmail.