Πατέρας στα πρόθυρα νευρικής κρίσης: Η γυναίκα του εμβολίασε κρυφά την 16χρονη κόρη τους κατά της Covid-19

Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που η Pfizer ανακοίνωσε, ότι το εμβόλιό της είναι ασφαλές για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών και ήδη αμέτρητοι γονείς έχουν σπεύσει να εμβολιάσουν τα εφηβάκια τους, προκειμένου να προστατεύσουν από την Covid-19. Στον αντίποδα, υπάρχουν αμέτρητοι γονείς που αρνούνται να εμβολιάσουν τα δικά τους παιδιά, για τους δικούς του λόγους ο κάθε ένας. Τι γίνεται, όμως, όταν η διαφωνία αυτή υπάρχει ανάμεσα στους γονείς του ίδιου παιδιού;

Μια μαμά έστειλε την παρακάτω επιστολή στην ιστοσελίδα Slate περιγράφοντας τι συνέβη, όταν πήγε την 16χρονη κόρη της να κάνει το εμβόλιο, πίσω από την πλάτη του συζύγου της (και μπαμπά του κοριτσιού):

“Πριν από μερικές εβδομάδες, η 16χρονη κόρη μου δήλωσε, ότι θέλει να εμβολιαστεί. Προσωπικά δεν είχα πρόβλημα με αυτό, καθώς είχα σπεύσει και εγώ να εμβολιαστώ από πολύ νωρίς, όμως ο πατέρας της (και σύζυγός μου) πιστεύει, ότι το εμβόλιο αυτό έχει βγει πολύ γρήγορα στην κυκλοφορία και είναι ακόμα σε πολύ πειραματικό στάδιο και με υψηλό κίνδυνο για μια έφηβη. Επειδή εγώ ήθελα να προστατεύσω την κόρη μου και επειδή κι εκείνη ήθελε να εμβολιαστεί, εγώ τον παρέβλεψα και την πήγα χωρίς να του το πω. Ήθελα πραγματικά να αποφύγω να τον κάνω να θυμώσει. Ωστόσο, του παραδέχτηκα χθες, ότι έκανε το εμβόλιο και τώρα είναι έξαλλος και μαζί μου και μαζί της. Είπε, ότι η κόρη μας δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου για κορωνοϊό και ότι υπάρχουν ιστορίες γυναικών που έμειναν στείρες εξαιτίας του εμβολίου. Ξέρω, ότι ήταν λάθος να μην είμαι εντελώς ειλικρινής για τα πλάνα μας και ότι ο άντρας μου έχει πληγωθεί και προσβληθεί από τις πράξεις μου, αλλά έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις πάνω στο θέμα, όχι μόνο των εμβολίων, αλλά και της πανδημίας εν γένει. Το να μην εμβολιάζεται κανείς είναι μία επιλογή άξια σεβασμού όσο το να εμβολιάζεται κανείς. Για πόσο θα πρέπει ακόμα να συνεχίσω να απολογούμαι;”

Πολλοί αναγνώστες σχολίασαν κάτω από την επιστολή της μαμάς, ότι “Δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι παντρεμένη με έναν τέτοιον άντρα” και “Η επιστήμη είναι κάτι πολύ σοβαρό για εμένα -το ίδιο και η υγεία του παιδιού μου.” Ενώ κάποιος συμφώνησε: “Λυπηρό. Η κόρη σου ήθελε να εμβολιαστεί, εσύ της το επέτρεψες. Ο άντρας σου πρέπει να το ξεπεράσει.” Και ένας τρίτος είπε: “Το να αρνείσαι να παρέχεις στο παιδί σου ιατρική φροντίδα, αποτελεί τρομερή κακοποίηση”.

Ωστόσο υπήρξαν και κάποιοι που, παρόλο που θεωρούν τον σύζυγο ανόητο, τον δικαιώνουν που θύμωσε, επειδή αυτό έγινε πίσω από την πλάτη του.

Η δε δημοσιογράφος της ιστοσελίδας Emily Gould απάντησε: “Αυτό το συμβάν θα πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι στη μαμά. Δεν χρειάζεται να ζει με κάποιον, ο οποίος την κάνει να φοβάται να πει την αλήθεια. Εύχομαι, για το δικό της καλό μα και για αυτό της κόρης της, η θέση που πήρε στο ζήτημα του εμβολιασμού να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα μακριά από αυτή την τοξική οικογενειακή δυναμική.”

πηγή: cafemom.com