Χαμόγελο του Παιδιού: Τη νέα εφαρμογή Missing Alert App στηρίζει η Super League για να μην χαθεί ξανά άλλο παιδί!

Με μια εντυπωσιακή, αν και στο πνεύμα των ημερών, εκδήλωση για τα 25 χρόνια πρωτοπόρων δράσεων και υπηρεσιών για κάθε εξαφανισμένο παιδί, το Χαμόγελο του Παιδιού υποδέχθηκε χθες, με αφορμή την ομώνυμη Παγκόσμια Ημέρα, εξέχουσες προσωπικότητες και δημοσιογράφους, προκειμένου να θυμηθούμε, αλλά και να γνωρίσουμε όλες τις σπουδαίες δράσεις του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

“«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ και 25 χρόνια αναπτύσσει με συνέπεια και ανταποκρινόμενο στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, στρατηγικές συνεργασίες και θέτει καινοτόμες υπηρεσίες άμεσης δράσης στη διάθεση όλων των παιδιών αλλά και των ενηλίκων που εξαφανίζονται και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ήμασταν δίπλα σε 1.728 παιδιά που εξαφανίστηκαν, διαχειριστήκαμε 86.497 κλήσεις στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000”

“Εδώ και 25 χρόνια θωρακίζουμε τα παιδιά -πλέον και τους ενήλικες- και κάνουμε τα αδύνατα δυνατά”

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», τo 2020 και το 1ο τετράμηνο 2021 αναζήτησε 122 εξαφανισμένα παιδιά καθώς και 37 ενήλικες. Το ίδιο χρονικό διάστημα ο Οργασνιμός διαχειρίστηκε 15.139 κλήσεις στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000. Ενώ σημειώνεται ότι και εν μέσω πανδημίας, εξειδικευμένοι Ψυχολόγοι του Οργανισμού πραγματοποίησαν παρεμβάσεις πρόληψης του φαινομένου σε 1.202 μαθητές και μαθήτριες, 1.170 εκπαιδευτικούς και 642 γονείς και κηδεμόνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας που παρουσίασε η κα. Μαρία Τυλιγάδη, Αστυνομική Υποδιευθύντρια, Διευθύντρια της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων, η ΕΛ.ΑΣ το 2020 διαχειρίστηκε συνολικά 260 υποθέσεις εξαφανισμένων ανηλίκων και 992 υποθέσεις εξαφανίσεων ασυνόδευτων ανηλίκων.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ως καθ ύλην αρμόδιος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κα Σοφία Βούλτεψη, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Στέφανος Κολοκούρης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, Διευθυντής Α’ Κλάδου ΓΕΕΘΑ, ο Αντιστράτηγος και Επιτελάρχης της ΕΛ.ΑΣ. κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Υποναύαρχος Λ.Σ., Διευθυντής Κλάδου Ασφάλειας & Αστυνόμευσης, κ. Αριστείδης Πανταζόγλου, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου, o Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Χρήστος Μήττας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Πρόεδρος της Super League, κ. Λεωνίδας Μπουτσικάρης και ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Αντώνιος Αυγερινός.

Βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό απηύθυναν ο Commissioner of Missing Persons’ of the Federal Belgian Police and specialized expert on crimes against children at Interpol, κ. Alain Remue, ο κ. Bob Cunningham, Διευθύνων Σύμβουλος International Centre For Missing and Exploited Children, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Missing Children Europe, Maud de Boer Buquicchio και ο κ. John Bischoff III, Vice President, Missing Children Division, National Centre For Missing and Exploited Children, Η.Π.Α.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος στην ομιλία του έκανε μία σύντομή αναδρομή στις δράσεις που ξεκίνησε πριν σχεδόν 25 χρόνια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για κάθε παιδί που εξαφανίζεται, στις συνεργασίες που ανέπτυξε με τις αρμόδιες Αρχές στην Ελλάδα, στην εξειδίκευση και πιστοποιήσεις που έλαβε καθώς και στην εμπειρία και τεχνογνωσία που αντάλλαξε με διεθνείς φορείς.

«Σε συνεργασία πάντα με τις Αρχές και σεβασμό στις επίσημες διαδικασίες αναζήτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και των συναρμόδιων Αρχών, εργαζόμαστε εδώ και 25 χρόνια, εντατικά και μεθοδευμενα ώστε να θωρακίζουμε τα παιδιά και τώρα και τους ενήλικες, οξύνοντας τα αντανακλαστικά της κοινωνίας μας και θέτοντας στη διάθεσή τους υπηρεσίες όχι μόνο για την αντιμετώπιση αλλά και για την πρόληψη του φαινομένου των εξαφανίσεων» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

«… στην πορεία των 25 χρόνων καταφέραμε πολλά που φάνταζαν αδύνατα: τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Γραμμής 116000, που ήταν δική μας ιδέα και πρώτα στην Ελλάδα τέθηκε σε εφαρμογή, τη συνεργασία με τη Facebook, την υλοποίηση του Amber Alert Hellas, την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής», την ισότιμη θέση μας στο Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, την αξιοποίηση πρώτα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την Ελλάδα της υπηρεσίας GMCNgine για την αναζήτηση αγνούμενων παιδιών και πολλά πολλά ακόμα.»

«Φέτος, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί αριθμούμε πλέον 150 μέλη του Αmber Alert Hellas, χάρη στα οποία έχουμε αναπτύξει ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΙΕΘΝΩΣ δίχτυ προστασίας για κάθε παιδί που εξαφανίζεται. Μία ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια που δεν επιτρέπει όμως εφησυχασμό καθώς τα περιστατικά εξαφανίσεων αυξάνονται, κυρίως αυτά των εφήβων και ειδικότερα των κοριτσιών. Συμμάχους μας έχουμε πλέον όλες τις εταιρείες διαχείρισης του εθνικού οδικού δικτύου, τα αεροδόμια όλης της χώρας, όλες τις τράπεζες με τα ΑΤΜs. Στην προσπάθεια εντοπισμού κάθε παιδιού έχουμε πλέον στο πλευρό μας και τους φιλάθλους των ποδοσφαιρικών ομάδων χάρη στην ενεργό συμμετοχή της Super League και των ομάδων της.»

«Παρόλα αυτά, οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση καθώς καθημερινά εξαφανίζονται χιλιάδες παιδιά στην Ευρώπη και παραμένουν αγνοούμενα. Η εφαρμογή Missing Alert App, που παρουασίασε εκ μέρους του ομίλου OTE η κα. Άννα Μάλτη Corporate Responsiblity Manager, είναι μία προηγμένη εφαρμογή που αφιλοκερδώς σχεδίασε και υλοποίησε η Cosmote για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και είναι ένας απλός τρόπος να συμμετέχουμε όλοι στην προσπάθεια να επιστρέψει κάθε παιδί αλλά και ενήλικας, που αγνοείται σπίτι τους. Σας καλώ να την κατεβάσετε απολύτως δωρεάν στο κινητό σας.»

«Ευχόμαστε άμεσα χάρη στη συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, η υπηρεσία AMBER ALERT HELLAS, θα είναι αυτόματα ενεργοποιημένη σε όλα τα κινητά και έτσι όλοι οι συνδρομητές απλά και δωρεάν θα ενημερώνονται για κάθε alert και θα μπορούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια για τη διαχειριση αυτων των περιστατικών.»

H Super League στηρίζει την εφαρμογή MISSING ALERT APP

Ιδιαίτερη στιγμή της συνάντησης αποτέλεσε η παρουσίαση του βίντεο με τίτλο: «Για να βρουν το δρόμο για το σπίτι τους», όπου ποδοσφαιριστές και των 14 ομάδων της Super League στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης, σεβασμού, αλλά και αρωγής στις έρευνες εντοπισμού αγνοουμένων συνανθρώπων μας, μέσω μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, του MISSING ALERT APP. H Super League και οι ομάδες της στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και της πρωτοβουλίας Football Cares, συμμετέχουν ενεργά στα προγράμματα Amber και Missing Alert Hellas καλώντας όλους τους πολίτες να κατεβάσουν το Missing Alert App στο κινητό τους.

Για την συγκεριμενη συνεργασία αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Super League, κ. Λεωνίδας Μπουτσικάρης λέγοντας: «Είναι τεράστια τιμή για τη Super League να αποτελεί πλέον μέλος της μεγάλης οικογένειας του Οργανισμού. Είναι σταθερή η βούληση μας να αποκτήσουμε μία άμεση και σταθερή σχέση. Κάθε ημέρα είναι ημέρα επαγρύπνησης, ενημέρωσης και αλληλεγγύης. Ελπίζουμε σύντομα να ανακοινώσουμε και νέες πρωτοβουλίες, ανάμεσα στις οποίες θα είναι και η διεθνοποίηση της προσπάθειας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο στόλος του “Χαμόγελου” σε πλήρη παράταξη

Στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου παρουσιάστηκαν τα υλικοτεχνικά μέσα που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και οι συναρμόδιοι δημόσιοι και εθελοντικοί φορείς, όπως το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «Οδυσσέας», Ασθενοφόρα, διασωστικά οχήματα, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, ποδήλατα, μοτοσυκλέτες, τροχήλατες γεννήτριες, οι εθελοντές χειριστές της αναβαθμισμένης Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής», εθελοντές διασώστες, κυνοφιλικές ομάδες και για πρώτη φορά σε πλήρη ανάπτυξη οχήματα, μέσα και υλικοτεχνικός εξοπλισμός από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και τους κλάδους ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, την ΕΛ.ΑΣ., το Λιμενικό Σώμα, το Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ και τις Δημοτικές Αστυνομίες Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Γλυφάδας και Ηλιούπολης.