Περιηγηθείτε στον διαδραστικό χάρτη και ακούστε ήχους δασών από όλο τον κόσμο

Σε μια από τις βόλτες μας στον κόσμο του διαδικτύου ανακαλύψαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας έναν πρωτότυπο διαδραστικό χάρτη που φιλοξενεί ζωντανές ηχογραφήσεις ήχων από δάση όλου του κόσμου.

Ένας διαδραστικός χάρτης με ήχους δασών από όλο τον κόσμο

Ο διαδραστικός χάρτης Sounds of the Forest  δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Timber Festival,  ενός τριήμερου διεθνούς και πολύπλευρα καλλιτεχνικού γεγονότος σχετικά με την αλληλεπίδραση των δασών και του ανθρώπου. Λόγω της πανδημίας, το φετινό φεστιβάλ αναβλήθηκε και οι διοργανωτές έφτιαξαν αυτή τη δράση για να μην χαθεί η επαφή με τα δέντρα και τα δάση καθώς ο εγκλεισμός μας έχει απομακρύνει από το φυσικό περιβάλλον.

Ακούστε ήχους δασών και απολαύστε την μαγεία της φύσης

Ο διαδραστικός χάρτης μπορεί να εμπλουτιστεί και από το κοινό, καθώς καθένας μπορεί να προσθέσει τη δική του ηχογράφηση διάρκειας ενός λεπτού, συνοδευόμενη από πληροφορίες για την τοποθεσία και το περιεχόμενο του ήχου, μία φωτογραφία από την περιοχή ηχογράφησης και τη γεωγραφική θέση της πάνω στον χάρτη.

Φωνάξτε τα παιδιά σας, πατήστε εδώ, ακούστε υπέροχους ήχους από τα δάση όλου του κόσμου και μπορείτε κάλλιστα την ίδια ώρα να διαβάζετε στους μικρούς μας φίλους όμορφες ιστορίες και παραμύθια που η δράση τους εξελίσσεται σε καταπράσινα δάση.