Πιθανό άνοιγμα των σχολείων σε 2 κύματα – Πότε θα ξέρουμε με βεβαιότητα για την επιστροφή των μαθητών

Εν βρασμώ βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες επιστήμονες και εκπρόσωποι του υπ. Παιδείας, με διαρκείς συνεδριάσεις και συζητήσεις, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές. Οι απόψεις των ειδικών διχάζονται έντονα, με κάποιους να επιθυμούν άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου, όπως έχει μέχρι στιγμής προγραμματιστεί, και άλλους, όπως ο καθηγητής Σαρηγιάννης από το ΑΠΘ να προκρίνουν την 20η Ιανουαρίου, ως προτιμώμενη ημερομηνία.

Ωστόσο, υπάρχει ένα ακόμα ενδεχόμενο, το οποίο εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση και αυτό αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί από τον καθηγητή κ. Σύψα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Όπως ο ίδιος είπε, κανείς δεν μπορεί ακόμα να είναι βέβαιος για την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία, καθώς πρόκειται για απόφαση που θα καθοριστεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα έχουμε λίγες ημέρες πριν τις 8 Ιανουαρίου.

Τόνισε, πως για τον λόγο αυτό θα πρέπει όλοι να κάνουμε μία προσπάθεια τις ημέρες των γιορτών να προφυλαχθούμε και να προφυλάξουμε τους άλλους, προκειμένου να μπορέσει να γίνει το άνοιγμα των σχολείων εφικτό.

Πάντως, υπογράμμισε, «προτεραιότητα μας είναι το άνοιγμα των δημοτικών και κλιμακωτά θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης».

Την ίδια θέση έχει και το υπ. Παιδείας, αφού η Σοφία Ζαχαράκη επανέλαβε σήμερα, ότι στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου, αλλά αυτό θα αποφασιστεί λίγο πριν τα Θεοφάνεια. Εξέφρασε δε την επιθυμία της να ανοίξουν και τα Γυμνάσια-Λύκεια, ενώ επανέλαβε ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Υπομονή, ελπίδα και… σύνεση μέχρι τις αρχές του νέου έτους, λοιπόν!