Οι χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές των παιδιών μάς δίνουν μια ιδέα για το μέλλον τους

Ευχές παντού και χριστουγεννιάτικες καρτούλες. Άλλες χρονιές, έρχονταν χαρούμενα στο σπίτι και μας έδειχνα με περηφάνια τις ευχές και τις κάρτες που έφτιαξαν στο σχολείο. Φέτος, η διαδικασία έχει απλοποιηθεί, αλλά τι νά κάνουμε, χρονιά είναι, θα περάσει.

Όπως κι αν έχει, οι χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές έγιναν και οι ειδικοί μάς λένε να  τις φυλάξουμε και να τις παρατηρήσουμε, γιατί μερικές φορές το σχέδιο που επιλέγουν μπορεί να δώσει μια ιδέα για το μέλλον τους.

Μια νέα μελέτη που ανέθεσε η Vodafone για να σηματοδοτήσει την εκστρατεία της «Christmas Light Up» σε συνεργασία με την Barnardos, εντόπισε χαρακτηριστικά στην ενήλικη ζωή που σχετίζονται με τα σχέδια που επιλέγουν τα παιδιά για τις χριστουγεννιάτικες κάρτες τους.

Εάν το παιδί σχεδιάσει έναν χιονάνθρωπο, είναι πιο πιθανό να ασχοληθεί στην ζωή του με την διοίκηση
Για την παραγωγή των δεδομένων στην μελέτη, 1.500 Βρετανοί ερωτήθηκαν σχετικά με την ζωή τους, τις προσωπικότητες και την σταδιοδρομία τους και στην συνέχεια ρωτήθηκαν ποια χριστουγεννιάτικη κάρτα μπορεί να έκαναν όταν ήταν παιδιά.

Σχετικά άρθρα: Τα 9 πιο πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα έθιμα από όλο τον κόσμο
Τι λένε τα σχέδια των παιδιών για την προσωπικότητά τους

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εάν το παιδί σας κάνει έναν χιονάνθρωπο στην χριστουγεννιάτικη κάρτα του, είναι πιο πιθανό να εργαστεί στον κλάδο της διοίκησης και να έχει μια ευτυχισμένη σχέση, ενώ τα παιδιά που σχεδίασαν νεράιδες είναι πιο πιθανό να έχουν μια καριέρα στην ιατρική, καθώς πιθανότατα έχουν χρωματίσει την κάρτα τους πολύ προσεκτικά. Όσοι δημιουργούν αφηρημένα σχέδια είναι πιο πιθανό να καταλήξουν να ασχοληθούν με τις τέχνες, αλλά είναι και πιο πιθανό να μην είναι και τόσο σίγουροι με τον εαυτό τους.


Η έρευνα διαπίστωσε επίσης πως τα παιδιά που κάνουν τον Άγιο Βασίλη στις κάρτες τους, μεγαλώνοντας θα έχουν υψηλότερα εισοδήματα και είναι επίσης πιο πιθανό να είναι vegan. Όσοι σχεδίασαν την παραδοσιακή σκηνή της γέννησης είναι πιο πιθανό να εργαστούν στον τομέα της εστίασης και της φιλοξενίας ενώ τα παιδιά που επέλεξαν εικόνες που δεν είναι χριστουγεννιάτικες, θα γίνουν ενήλικες γεμάτοι αυτοπεποίθηση και θα είναι φιλόδοξοι στην επαγγελματική τους ζωή.
Όσοι σχεδιάσουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο θα είναι οι μεγαλύτεροι θαυμαστές των Χριστουγέννων όταν μεγαλώσουν και θα είναι οι πιο κοινωνικοί ενήλικες.

Ποια είναι η άποψη της παιδοψυχολόγου

Η παιδοψυχολόγος Αμάντα Γκάμερ σχολιάζοντας την έρευνα, είπε: «Ο χρόνος που έχω περάσει δουλεύοντας με παιδιά με οδήγησε να πιστέψω πως τα παιχνίδια με τα οποία παίζουν και οι εικόνες που ζωγραφίζουν μπορούν να αντανακλούν το πώς νιώθουν εκείνη την στιγμή. Το σχέδιο μπορεί πραγματικά να δώσει στους γονείς μια εικόνα για την προσωπικότητα ενός παιδιού. Αυτή η διασκεδαστική έρευνα συνδέει τις ζωγραφιές που κάνουν τα παιδιά με την μελλοντική τους σταδιοδρομία – αλλά ένας πράγμα είναι σίγουρο – ο λόγος που κάνει ένα παιδί μια χριστουγεννιάτικη κάρτα είναι για να σας δείξει πόσο σας αγαπά. Είναι διασκεδαστικό να πιστεύουν ότι οι ζωγραφιές που κάνουν τα παιδιά μπορούν να αποκαλύψουν κάτι για την προσωπικότητά τους και μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσουν μια συνομιλία μαζί τους για το πώς εκφράζονται μέσω του έργου τέχνης τους και για το πώς διαφορετικοί άνθρωποι έχουν πολύ διαφορετικά στυλ».