«Πώς μαθαίνω το διαδίκτυο»: Αυτό είναι το νέο μάθημα του Μανώλη Σφακιανάκη που θα διδάσκεται από του χρόνου στα σχολεία

Η εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα διαδικτύου και ασφαλούς πλοήγησης στον κόσμο των υπολογιστών είναι υψίστης σημασίας στις μέρες μας.

«Πώς μαθαίνω το διαδίκτυο»: Το νέο εξωσχολικό μάθημα που θα διδάσκεται στα ιδιωτικά σχολεία

Ορισμένα ιδιωτικά σχολεία της χώρας από την επόμενη σχολική χρονιά, 2019-2020, θα εντάξουν στο πρόγραμμά τους το εξωσχολικό μάθημα «Πώς μαθαίνω το διαδίκτυο». Πρόκειται για ένα μάθημα που εκπονείται από τον Μανώλη Σφακιανάκη, πρόεδρο του Διεθνούς Ινστιτούτου κυβερνοασφάλειας και πρώην προϊστάμενο της  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την Google και αφορά μεταξύ άλλων και στην ενημέρωση για τις εγκληματικές δράσεις στον κυβερνοχώρο και απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού.

Γιατί το μάθημα αυτό πρέπει να μπει σε όλα τα σχολεία της χώρας

«Άλλο μάθημα είναι το “Διαδίκτυο” και άλλο η “Πληροφορική” που διδάσκεται στα σχολεία» υπογραμμίζει ο κ.Σφακιανάκης στο star.gr, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Παιδείας, απέρριψε την πρότασή του να εκπαιδεύσουν καθηγητές και δασκάλους, ώστε να διδάσκεται το μάθημα «Διαδίκτυο» στα δημόσια σχολεία. Ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου κυβερνοασφάλειας σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι η προτελευταία χώρα στην Ευρώπη που είναι ηλεκτρονικά αναλφάβητη».