Μια από τις πιο δημοφιλείς οικογενειακές συνταγές είναι το ρολό κιμά. Πρόκειται για ένα εύκολο και τόσο νόστιμο πιάτο που θα έχει σίγουρη επιτυχία όταν το σερβίρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Ένα από τα πλεονεκτήματά του είναι το γεγονός ότι μπορεί να συνδυαστεί με μια πληθώρα υλικών και γεύσεων χωρίς ποτέ να υπολείπεται νοστιμιάς.
Πολύ αφράτο, γευστικό ρολό και ένας τρόπος να φάνε τα παιδιά το “κρυμμένο” σπανάκι!
Εμείς συνήθως προτιμάμε αυτή με σπανάκικαι φέτα αλλά μπορείτε και εσείς να εμπνευστείτε από τα δικά σας γούστα. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Καλή σας όρεξη!
Υλικά:
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
250 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού χωρίς την κόρα
200 γρ. σπανάκι
200 γρ. φέτα
2 σκ. σκόρδο
1/2 φλ. γάλα
1 φλ. ελαιόλαδο
θυμάρι
1 ώριμη ντομάτα
1 ξερό κρεμμύδι
Μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά φτιάχνουμε τον κιμά. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, το στείβουμε καλά και το θρυμματίζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το γάλα, μια κουταλιά ελαιόλαδο, το θυμάρι, την ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο (κρατάμε μια κουταλιά κρεμμύδια για τη γέμιση). Ζυμώνουμε για να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε τη γέμιση.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε το σπανάκι και μόλις μαλακώσουν τα φύλλα το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το σπανάκι θα μαγειρευτεί και στον φούρνο μέσα στο ρολό και δεν θέλουμε να μαραθεί τελείως.
Ρίχνουμε μια πρέζα μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε τη γέμιση σε στραγγιστήρι για να στραγγίξουν τα υγρά. Προσθέτουμε την φέτα τριμμένη και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και τον ζυμώνουμε ελαφρά. Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο στον πάγκο και βάζουμε τον κιμά επάνω φτιάχνοντας έναν κύλινδρο.
Με τα χέρια τον απλώνουμε για να πάρει σχήμα παραλληλόγραμμου και να έχει πάχος δύο περίπου εκατοστά. Απλώνουμε τη γέμιση στη μία άκρη του κιμά και σε μια σειρά. Ρολάρουμε σφιχτά με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου. Τοποθετούμε το ρολό σε ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα στους 190 βαθμούς.
Διαβάστε επίσης:
Squid Game: Πώς θα φτιάξετε τα “θανατηφόρα” μπισκότα Dalgona
Παιδικές τορτίγιες-βιβλία: Η πιο απίστευτη συνταγή για σνακ από τον Άκη Πετρετζίκη
Κέικ με αχλάδια, καρύδια και σταφίδες