Summer Camps 2018: Τα καλοκαιρινά προγράμματα Μουσείων και εργαστηρίων που συνδυάζουν μάθηση και διασκέδαση

Ένας μόλις μήνας μας χωρίζει από το κλείσιμο των σχολείων για τις καλοκαιρινές διακοπές και οι γονείς βρίσκονται προς αναζήτηση του ιδανικού καλοκαιρινού προγράμματος (Summer Camp) που θα απασχολήσει τα παιδιά τους δημιουργικά και ευχάριστα μέχρι τις καθιερωμένες οικογενειακές διακοπές.

Τα μουσεία της πόλης αλλά και οι πολιτιστικοί οργανισμοί έχουν ήδη βγάλει το πρόγραμμα για τα καλοκαιρινά τους εργαστήρια και είναι στο χέρι του κάθε γονιού να κρίνει τι είναι καλύτερο για το παιδί του, βάσει της ηλικίας αλλά των δραστηριοτήτων που το ίδιο προτιμάει.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα Summer Camps 2018 των Μουσείων και των πολιτιστικών χώρων που προσφέρουν στα παιδιά δραστηριότητες συνδυάζοντας  μάθηση και ψυχαγωγία. Διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές,  επισκέψεις σε μουσεία, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, πειράματα, ρομποτική, κατασκευές και ομαδικά παιχνίδια. Το άρθρο αυτό θα ανανεώνεται συνεχώς με νέα Camps.

Summer Camp στην Τεχνόπολη

Μόλις κλείσουν τα σχολεία, έρχεται… το Summer Camp στην ΤεχνόποληΑπό τις 18 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου, η πιο σούπερ δροσερή καλοκαιρινή εμπειρία δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά! Για τέσσερις εβδομάδες, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio, διοργανώνουν ένα πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα με πολύ παιχνίδι, μουσική, χορό, ζωγραφική και εικαστικές τέχνες, εκπαιδευτική ρομποτική, φυσικές επιστήμες, ακροβατικά και όχι μόνο…Για παιδιά από 6 έως 11 ετών, από τις 8.00 το πρωί ως τις 4.00 το απόγευμα!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πότε: 18 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου από τις 8.00 το πρωί ως τις 4.00 το απόγευμα!

Τεχνόπολη,

Πειραιώς 100, Γκάζι

Summer Camp στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Tο Εθνικό Αρχαιολογικό Mουσείο  προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές του δράσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές. Με τις δράσεις αυτές, τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους. Θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι φτιάχνοντας το δικό τους έργο τέχνης, εμπνευσμένο από τα εκθέματα του Μουσείου.

Αναλυτικά, θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη από τις 20 Ιουνίου έως τις 18 Ιουλίου οι παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις:

·         Τετάρτη 20 και 27 Ιουνίου : για παιδιά 4 – 6 ετών μαζί με έναν (1) συνοδό:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Με λένε Φρασίκλεια» συνοδευόμενο από εικαστικό εργαστήρι.

Το πρόγραμμα δομείται γύρω από την αρχαϊκή κόρη Φρασίκλεια της Συλλογής Έργων Γλυπτικής του Μουσείου. Οι μικροί φίλοι μαζί με τους συνοδούς τους θα μάθουν από αρχαιολόγο του Μουσείου για την ανακάλυψη του αγάλματος και την ιστορία της μικρής κόρης Φρασίκλειας.  Στη συνέχεια, όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, θα προσπαθήσουν να αναπαραστήσουν τη Φρασίκλεια τόσο μέσω δραματοποίησης, όσο και μέσω ενός εικαστικού εργαστηρίου.

Ώρες διεξαγωγής: 11:00 – 12:00  και  12:00 – 13:00

Αριθμός παιδιών και συνοδών ανά πρόγραμμα: 10 παιδιά (+10 συνοδοί)

·         Τετάρτη 4 και 11 Ιουλίου: για παιδιά 7 – 9 ετών και

·         Τετάρτη 18 Ιουλίου: για παιδιά 10 – 12 ετών

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ποτήρι, ποτηράκι μου… σε βρίσκω στο Μουσείο» συνοδευόμενο από εικαστικό εργαστήρι.

Τα παιδιά θα μάθουν για τα αγγεία του ποτού των αρχαίων και με την καθοδήγηση αρχαιολόγου του Μουσείου θα αναζητήσουν τα σχετικά εκθέματα στη Συλλογή Αγγείων. Θα συλλέξουν πληροφορίες για αυτά και θα αγγίξουν αντίγραφα αρχαίων αγγείων. Επίσης, θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι με την καθοδήγηση της Ζωγράφου του Μουσείου δημιουργώντας το δικό τους χάρτινο αγγείο, εμπνευσμένο από τα εκθέματα που ανακάλυψαν.

Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 12:30

Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: 25

Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος λόγω του εικαστικού εργαστηρίου.

Έναρξη δηλώσεων:   13 Ιουνίου 2017

Τηλ. επικοινωνίας: 213 214 4856, -4858, -4866, -4893

Μάθετε περισσότερα εδώ

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πατησίων 44, Αθήνα

Summer Camp Arkki στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το  Arkki (School of Architecture for children and Youth), το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, που ήρθε στην Ελλάδα από την Φινλανδία, συνεχίζει τη δράση του και το καλοκαίρι στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, για παιδιά ηλικίας από 4-5 ετών (νηπιαγωγείο) και 6 έως 13 ετών (δημοτικό)Στα εργαστήρια του Αrkki, τα παιδιά -με άξονα το Αρχιτεκτονικό παιχνίδι- πειραματίζονταισχεδιάζουν και ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους και βλέπουν τον κόσμο μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία & τη δημιουργικότητά τους, και τελικά να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και  να γίνουν οι “αρχιτέκτονες” του μέλλοντός τους!Έτσι, από τις  19 Ιουνίου ως και τις 12 Ιουλίου, ξεκινούν οι καλοκαιρινοί κύκλοι με εργαστήρια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά!     
​​

Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και ολοκληρώνεται σε 4 διδακτικές ώρες, δύο φορές την εβδομάδα  Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εργαστηρίων έχει ως εξής:

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ίδρυμα Θεοχαράκη

Βασ.Σοφίας 9 & Μέρλιν 1

2103611206

Summer Camp STEM στο Πολεμικό Μουσείο

Ο STEM Education ανακοινώνει τη διεξαγωγή θερινού σχολείου σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο στον χώρο του μουσείου. Επιλέγοντας ένα από τα προγράμματα του Summer School, το παιδί σας εξασφαλίζει ώρες δημιουργικής απασχόλησης που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, επιστημονικές γνώσεις  και άφθονο παιχνίδι σε ειδικά διαμορφωμένους σύγχρονους και ασφαλείς χώρους που του επιτρέπουν να κοινωνικοποιηθεί και να διασκεδάσει.

Νέοι Μηχανικοί (6 – 8 ετών)

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νέοι Μηχανικοί» δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Συνδυάζοντας γνώσεις από τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά, τα παιδιά λειτουργούν μεθοδικά με στόχο πάντα να δώσουν τη λύση σε κάποιο πρόβλημα.

Εκπαιδευτική Ρομποτική με WeDo (10 – 12 ετών)

Με το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα επιτυγχάνεται η εισαγωγή των μαθητών του δημοτικού σχολείου στην Εκπαιδευτική Ρομποτική, αφού προσφέρει ολοκαίνουριο εκπαιδευτικό υλικό και νέες δραστηριότητες, που δίνουν ερεθίσματα στα  παιδιά να ανακαλύψουν τους νόμους της μηχανικής εξερευνώντας και παρατηρώντας τους μηχανισμούς που κατασκευάζουν οι ίδιοι βήμα-βήμα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πότε: Από 25/6 -6/7

Πολεμικό Μουσείο

Ριζάρη 2, Αθήνα

Summer Camp Μουσείο Πειραμάτων

Για 8η χρονιά, μόλις τα σχολεία κλείσουν τα παιδιά 6 έως 10 ετών δίνουν το παρών στο summer camp του Μουσείου Πειραμάτων. Σε ένα χώρο σύγχρονο και ασφαλή οι μικροί επιστήμονες συμμετέχουν σε ποικιλία δραστηριοτήτων, με πειράματα, παιχνίδια και εξορμήσεις σε εξωτερικούς χώρους, που σχεδιάζονται και υλοποιούνται αποκλειστικά από εμψυχωτές υψηλής εκπαιδευτικής και επιστημονικής κατάρτισης. Κάθε ημέρα στο summer camp, μάς επιφυλάσσει εκπλήξεις από μία διαφορετική επιστήμη, ενώ τα πειράματα και οι δραστηριότητες είναι διαφορετικά κάθε εβδομάδα. Οι θεματικές ενότητες των πειραμάτων είναι : Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Τεχνολογία, Μηχανική, Ρομποτική και Οικολογία & περιβαλλοντική αγωγή.

Πότε: Από 18/6 (Δευτέρα – Παρασκευή) | Ώρα προσέλευσης: 8:00-9:00 | Ώρα αποχώρησης:15:00-16:00.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μουσείο Πειραμάτων

Θάλειας 3, 17343, Άγιος Δημήτριος

2109761030

Summer Camp στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Αυτό το καλοκαίρι μια ομάδα παιδιών ηλικίας 5 έως 10 ετών θα κάνει αξέχαστες διακοπές στο κέντρο της Αθήνας παίζοντας και συμμετέχοντας σε δημιουργικές και βιωματικές δράσεις. Μέσα από την επαφή με υλικά, κατασκευές, μουσικοκινητικά παιχνίδια, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία, μαγειρική και πολλά άλλα τα παιδιά θα κάνουν μια δροσερή βουτιά στον κόσμο της γνώσης, της τέχνης και της δημιουργίας. Με αφετηρία το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης τα παιδιά θα κάνουν εκδρομές, θα ξεναγηθούν δημιουργικά σε γειτονικά Μουσεία και χώρους Τέχνης, θα εξερευνήσουν τις γειτονιές της Πλάκας,  θα κάνουν πικ νικ στου Φιλοπάππου, θα ζωγραφίσουν σε μυστικές γωνιές του Εθνικού Κήπου, θα κάνουν περιβαλλοντικές εξορμήσεις, θα μάθουν παραδοσιακά παιχνίδια. Μέσα στο Μουσείο  τα παιδιά θα έχουν δημιουργικό χρόνο με: ρομποτική, εικαστικά, κατασκευές, μουσικοκινητικά δρώμενα, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική κίνηση, εργαστήρια μαγειρικής και υγιεινής διατροφής, προβολές, αφηγήσεις παραμυθιών και λογοτεχνικής παιδείας, εκπαιδευτικά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πότε: Από 25 Ιουνίου έως 7 Σεπτεμβρίου

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα

210 3250341

Summer Camp στα Κέντρα Επισκεπτών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Οι εκπαιδευτικές εκτεταμένες ξεναγήσεις “Οι μικροί εξερευνητές στη γειτονιά του Ήλιου!” στα Κέντρα Επισκεπτών Εθνικού Αστεροσκοπείου απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 8 εως 11 ετών και θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 9:00 έως τις 14:00 κατά το χρονικό διάστημα από 18 Ιουνίου έως 22 Ιουνίου . Το περιεχόμενο των δράσεων αφορά τη Διαστημική Φυσική, την Αστροφυσική, τη Γαλαξιακή και Εξωγαλαξιακή Αστρονομία.

Συμμετοχές έως 01/06 και μέχρι κάλυψης των διάθεσιμων θέσεων.

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων:
Κέντρο Επισκεπτών Θησείου 2103490055 – 2103490112 – drasi.noa@gmail.com
Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης 2108109107

Summer Camp Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

Το Μουσείο Συναισθημάτων μεταμορφωμένο σε παλάτι του θυμού ανοίγει τις πόρτες του για τις καλοκαιρινές διακοπές του Ιουνίου και προσκαλεί παιδιά 6 έως 12 ετών! Μαζί με του ήρωες της διαδραστικής έκθεσης «Στο Παλάτι του Θυμού!», τον Ιππότη Μιληνό, το δράκο του το Θούφουρ και μια ολόκληρη οικογένεια ξεκινάμε αποστολή αναζήτησης και ανακάλυψης! Οδηγοί στην αναζήτησή μας θα είναι τα ερωτήματά μας: – Ο θυμός με τη χαρά τι σχέση έχουν; – Ο θυμός με την επιθυμία πώς συνδιαλέγονται; – Η λύπη, ο φόβος και ο θυμός πότε και πώς συναντιούνται;

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πότε: Από 18 Ιουνίου – 29 Ιουνίου

Μουσείο Συναισθημάτων

Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου

210 92 18 329

Summer Camp Planet Physics

Για 4η χρονιά, το Planet Physics διοργανώνει ένα μοναδικό καλοκαιρινό Camp για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Σε ένα ξεχωριστό, επιστημονικό περιβάλλον, οι μικροί μας φίλοι ακολουθούν ένα ισορροπημένο πρόγραμμα παιχνιδιού, ήπιας άθλησης, πειραμάτων και κατασκευών, το οποίο θα τα βοηθήσει να αποφορτιστούν από το σχολείο και να περάσουν το χρόνο τους δημιουργικά, βιώνοντας αξέχαστες διαδραστικές εμπειρίες.  Μερικές από τις δραστηριότητες των παιδιών στη διάρκεια του camp είναι: Ομαδικό (διευθυνόμενο) παιχνίδι στον κήποk, Πειράματα Φυσικής – Χημείας- Βιολογίας, κατασκευές, ρομποτική και θεατρικό παιχνίδι.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Πότε: Από 18 Ιουνίου – 7 Σεπτεμβρίου

Planet Physics

Λ. Αναπαύσεως 18, Βριλήσσια

210 8033984

Summer Camp Δρω

Ολοήμερες καλοκαιρινές κατασκηνώσεις χωρίς διανυκτέρευση για παιδιά ηλικίας 6-12, γεμάτες διασκέδαση, γνώση και παιχνίδι προσφέρει το 10ήμερο NatureCamp δρω είναι αυτό που σας ταιριάζει: εξορμήσεις – εκδρομές, βουνό και θάλασσα, προσανατολισμός, περιπέτεια! Κι όλα αυτά στον ειδικά διαμορφωμένο καταυλισμό της «δρω» στη Ν. Κηφισιά!  Αν αγαπάτε την τέχνη, ανακαλύψτε τον καλλιτέχνη μέσα σας στο ArtCamp δρω, στη Νέα Κηφισιά! Απαραίτητα εργαλεία; Συμμετοχή, κέφι και ζωντάνια! Κατασκευές, Αρχαιολόγοι και εξορμήσεις, είναι μια μικρή μόνο γεύση της ξεχωριστής εμπειρίας και των αναμνήσεων που θα αποκτήσουμε!

Δρω

Αφροδίτης 9, Πλάκα

210 3232518

Art Summer Camp στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Art Summer Camp της Πολιτιστικής Εταιρείας Cherry Tree production & creation, με τα εργαστήρια του «Σχολείου της Τέχνης», δημιουργούν φέτος το καλοκαίρι μια εναλλακτική κατασκήνωση για τα παιδιά. Με εργαστήρια τέχνης και δημιουργική απασχόληση τα παιδιά παίζουν και διασκεδάζουν απολαμβάνοντας τις ημέρες που τα σχολεία είναι κλειστά. Από  το πρωί έως το μεσημέρι, οι μικροί μας φίλοι παίρνουν μέρος σε δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με αφηγήσεις παραμυθιών, κουκλοθέατρο, εργαστήρια καραγκιόζη, κινηματογράφο, μουσικό θέατρο, όπερα, ιστορία της τέχνης, μουσική, εικαστικά,  εκπαιδευτικά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες. Η φιλοσοφία του σχεδιασμού του προγράμματος και ο τρόπος που υλοποιείται από τους έμπειρους παιδαγωγούς διαφόρων καλλιτεχνικών ειδικοτήτων, αποβάλλει το χαρακτήρα του «σχολείου» από τη σκέψη των παιδιών, δίνοντας την αίσθηση διακοπών, ενώ παράλληλα καλλιεργεί το πνεύμα της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Το πρόγραμμα στοχεύει στο να γνωρίσουν τα παιδιά όλες τις μορφές της Τέχνης, να εμβαθύνουν σε αυτές και να καλλιεργηθούν. Μια περίοδος χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς για τα παιδιά που συνδυάζεται με γνώσεις και νέες εμπειρίες. Αυτό το καλοκαίρι τα παιδιά θα κάνουν αξέχαστες διακοπές στο κέντρο της Αθήνας.

Το Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις δεκαπενθήμερους κύκλους:

Α’ Κύκλος: 18 Ιουνίου – 29 Ιουνίου

Β’ Κύκλος: 2 Ιουλίου – 13 Ιουλίου

Γ’ Κύκλος: 16 Ιουλίου – 27 Ιουλίου

Μάθετε περισσότερα εδώ

 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,

Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος,

210 3418550

Summer Camp Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής

 Ελάτε να ταξιδέψουμε παρέα στον μαγικό κόσμο της κεραμικής! Τα παιδιά με άξονα τον πηλό θα ανακαλύψουν την μαγεία της κεραμικής τέχνης, θα μάθουν  για τα αγγεία και τις χρήσεις τους, θα πειραματιστούν δημιουργώντας κεραμικά εμπνευσμένα από καλοκαιρινά θέματα, θα παίξουν εκπαιδευτικά και άλλα παιχνίδια στη φιλόξενη αυλή του μουσείου και θα γευτούν διαφορετικές τεχνικές και χρώματα.

Α’ κύκλος

25 – 29 Ιουνίου 2018

Β’ Κύκλος

2 – 6 Ιουλίου 2018

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210-3318491/2 και email:kmnk@otenet.gr,

Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής
Μελιδώνη 4-6, Κεραμεικός
210 3318492

Για τα παιδιά της Θεσσαλονίκης:

Summer Camp στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ένα εκπαιδευτικό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, διοργανώνει φέτος για τέταρτη χρονιά το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το Olympic Summer Camp, που θα είναι πλούσιο σε αθλητικές, καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες οι οποίες συνδυάζουν την γνώση και το παιχνίδι. Το Μουσείο προσκαλεί τα παιδιά να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές με παιχνίδι, μαγειρική, φαντασία, γρίφους, αθλήματα, δοκιμασίες αλλά και πολλές εκπλήξεις, μέσα στις εγκαταστάσεις του Μουσείου.

Μάθετε περισσότερα εδώ 

Πότε: Από τις 18 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου

Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

3ης Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη

231 096 8531