Οι 8 “μαγικές ικανότητες” που έχεις αν είσαι μαμά

Μαμάδες: Οι σημαντικότεροι άνθρωποι στην ζωή κάθε ανθρώπου. Οι άνθρωποι που ξέρουν τα πάντα για εμάς, κάνουν τα πάντα για εμάς και είναι διατεθιμένες να αφήσουν τα πάντα για εμάς.

Στις μέρες μας, φαίνεται, ότι οι μητέρες είναι τα πιο πολυμήχανα και πολυάσχολα άτομα που έχουν ποτέ υπάρξει. Είναι τόσο ικανές που μας αφήνουν να αναρωτιόμαστε: «Πώς τα καταφέρνουν όλα αυτά;».

Και δεν μιλάμε μόνο για το γεγονός, ότι δουλεύουν πολλές ώρες και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αλλά και για όλες τις κρυφές ικανότητες που έχουν, τις οποίες οι περισσότερες γυναίκες ανακαλύπτουν μόνο όταν γίνονται και αυτές μαμάδες.

Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι και αν είστε μαμά νιώστε περήφανη για τον εαυτό σας…

Αναγνωρίζουν την ασθένεια από πολύ νωρίς…

Και ποιος δεν θυμάται την μαμά του να λέει: «Το παιδί δεν είναι καλά. Ανεβάζει πυρετό», χωρίς να έχει καν χρησιμοποιήσει θερμόμετρο. Με μια μόνο ματιά οι μαμάδες αναγνωρίζουν τι συμβαίνει με το παιδί τους: αλλεργία, πυρετός, ίωση. Μπορεί να σας μοιάζει κάτι απλό, αλλά έχετε ποτέ προσπαθήσει να καταλάβετε γιατί ένα παιδάκι μπορεί να κλαίει σπαρακτικά, χωρίς να του έχει συμβεί κάτι φανερό;

…αλλά ξέρουν και πότε να απευθυνθούν στον γιατρό!

Γνωρίζουν πότε πρέπει να καλέσουν έναν γιατρό. Μπορεί να κάνουν και εκείνες ορισμένες διαγνώσεις, αλλά δεν αντικαθιστούν ποτέ και με τίποτα τον γιατρό τους. Ξέρουν, ότι η συμβουλή του είναι η καλύτερη και η ιδανικότερη, γι’ αυτό και όταν αντιληφθούν, ότι τα πράγματα δεν είναι καλά καλούν τον ειδικό.

Ξέρουν πάντα πού είναι το κάθε τι

Θυμηθείτε πόσες φορές ρωτήσατε την μαμά σας για το πού είναι το αγαπημένο σας παιχνίδι ή ρούχο. Και εκείνη ήξερε πάντα. Σκεφτείτε τώρα πόσες φορές τα δικά σας παιδιά ή ακόμα και ο σύζυγός σας ψάχνουν κάτι, το οποίο δεν μπορούν να βρουν, αλλά εσείς με μια μόνο ματιά το βρίσκετε αμέσως. Ανεξήγητο, αλλά και μοναδικό!

Μπορούν να φτιάξουν παιχνίδια από το οτιδήποτε

Πόση φαντασία, πόση δημιουργικότητα, πόση εφευρετικότητα έχουν οι μαμάδες; Απεριόριστη! Σας το λέω εγώ που έφτιαξα παιχνίδια για τα δίχρονα δίδυμά μου από ξύλα, πέτρες και κλαδιά στο χωριό. Και όχι απλά παιχνίδια, μα και ανθρωπάκια που έπαιζαν μαζί τους. Οι μαμάδες μπορούν να “ανακυκλώσουν” τα πάντα και με μεγάλη επιτυχία και πάντα με στόχο την διασκέδαση των παιδιών τους.

Ξέρουν πότε να «χαλαρώσουν» με τα παιδιά

Ως γονείς θέλετε να διδάξετε στα παιδιά σας ποιο είναι το σωστό και το λάθος. Οι μαμάδες, όμως, ξέρουν πότε να αφήσουν τα πράγματα να κυλήσουν πιο ήρεμα και πότε να «σφίξουν τα λουριά». Ξέρουν, επίσης, πότε να κάνουν το παιδί τους να νιώσει καλύτερα όταν εκείνο, για παράδειγμα, ντρέπεται ή αισθάνεται άβολα. Όπως και να έχει, οι μαμάδες ξέρουν πότε πρέπει να δώσουν μία τρυφερή αγκαλιά στα παιδιά τους…

Έχουν καταπραϋντικές δυνάμεις

Υπάρχει κάτι στο άγγιγμα της μητέρας που κάνει αμέσως κάθε παιδί να ηρεμήσει και να χαλαρώσει. Τα πληγωμένα αισθήματα, οι φόβοι και οι εφιάλτες είναι αναπόφευκτα για ένα παιδί, το οποίο χωρίς την προστατευτική αγκαλιά της μαμάς του δεν θα τα κατάφερνε. Και ενώ εκείνη μπορεί να κρύψει τεχνηέντως τον πόνο, το άγχος ή τη στεναχώρια της, όταν πρόκειται για το παιδί της το άγγιγμά της μοιάζει σωτήριο. Μην ξεχνάτε και εσείς πόσες φορές αναπολήσατε τις αγκαλιές της μαμάς σας, ακόμα και ως ενήλικες.

Ξέρουν πάντα την ώρα  

Πριν τα παιδιά η ώρα μοιάζει κάτι το αόριστο, περνά πολύ γρήγορα ή πολύ αργά. Δεν χρειάζεται να οργανώσεις τίποτα. Είσαι φτερό στον άνεμο και δίνεις  αναφορά μόνο στον εαυτό σου. Μετά τα παιδιά όλα αλλάζουν. Πλέον, κυκλοφορείς με ένα ρολόι στο χέρι για να θυμάσαι πάντα την ώρα της αλλαγής της πάνας, του φαγητού, του ύπνου, των δραστηριοτήτων. Οπότε, το να γνωρίζεις την ώρα γίνεται κάτι σαν… ταλέντο.

Ξέρουν πότε τα παιδιά λένε ψέματα

Κανένας γονιός δεν θέλει να πιστέψει, ότι το παιδί του θα του πει ψέματα, αλλά το ψέμα είναι κάτι αναπόφευκτο. Οι μαμάδες, όμως, έχουν μια μαγική ικανότητα. Μπορούν να καταλάβουν πότε κάποιος λέει ψέματα, ειδικά όταν πρόκειται για το παιδί τους. Τώρα… το πώς θα αντιδράσει κάθε μαμά στο ψέμα, είναι δικό της θέμα…

Πηγή: reader’s digest.com