Συναγερμός στην Ξάνθη – Έκλεισαν 4 Δημοτικά – Κρούσμα κορωνοϊού σε δάσκαλο

Μετά την πρωινή είδηση ότι το Δημοτικό Σχολείο Ηλιόπετρα και το Νηπιαγωγείο Ηλιόπετρας έβαλαν προληπτικά λουκέτο λόγω κορωνοϊού, πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ακόμα 4 Δημοτικά της Ξάνθης έκλεισαν καθώς 46χρονος δάσκαλος Αγγλικών βρέθηκε θετικός στον ιό.

Αυτά είναι τα 4 Δημοτικά Σχολεία που έκλεισαν λόγω κρούσματος κορωνοϊού σε δάσκαλο Αγγλικών

Ο 46χρονος καθηγητής Αγγλικών από τον Εχίνο, διδάσκει στο 10ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, αλλά και στα 15ο και 20ο Δημοτικά Σχολεία του Δροσερού και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Τα σχολεία αυτά θα παραμείνουν κλειστά για 10 μέρες.

Σύμφωνα με το ethnos.gr o εκπαιδευτικός είχε πυρετό το σαββατοκύριακο και το τεστ που έκανε, σε ιδιωτικό εργαστήριο, βγήκε θετικό. Την Τρίτη 9 Ιουνίου δεν πήγε στα μαθήματα, ενημέρωσε τους συναδέρφους του και τα σχολεία έκλεισαν.

«Όλοι οι εκπαιδευτικοί, περίπου 80 άτομα μπήκαμε σε δεκαήμερη καραντίνα, κάναμε το τεστ και θα το επαναλάβουμε, ενώ και τα τέσσερα σχολεία θα μείνουν κλειστά. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και ευχόμαστε να μην υπάρξει συνέχεια», δήλωσε στο ethnos.gr, ο Φάνης Παπαδάκης, υποδιευθυντής στο 20ο δημοτικό σχολείο Δροσερού.

Σε καραντίνα και ο καθηγητής Αγγλικών

Ο καθηγητής Αγγλικών είναι σε καραντίνα στο σπίτι του, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, γι΄αυτό και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, ωστόσο έχουν ιχνηλατηθεί όλες οι επαφές από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, έτσι ώστε να υποβληθούν σε τεστ τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή.