Βάλτε την άσκηση στη ζωή του παιδιού σας – Μία μαμά δίνει διασκεδαστικές ιδέες!

Λατρεύει τη γυμναστική, αλλά το lockdown της στέρησε αυτήν την μεγάλη της αγάπη.

Ωστόσο, αυτή η γυναίκα από την Αυστραλία, βρήκε τον τρόπο να γυμναστεί και να δώσει κίνητρα και σε γυναίκες που μπορεί να μην έχουν ασχοληθεί με την άσκηση, αλλά και ένας έξυπνος τρόπος να μάθουν στα παιδιά τους την αξία της γυμναστικής.

Έτσι, διηγήθηκε την εμπειρία της στον βρετανικό Guardian.

«Το γυμναστήριό μου ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα. Έχουν λάβει όλα τα μέτρα υγιεινής και αποστάσεων και ανυπομονούν να με καλωσορίσουν πίσω, όπως έγραψαν σε σχετικό e-mail», αναφέρει η Cat Rodie.

«Το lockdown με βοήθησε να βρω εναλλακτικούς τρόπους άσκησης και στο σπίτι που με έκαναν να νιώσω άνετα. Και το πιο σημαντικό, ότι άρχισα να κάνω γυμναστική με τις κόρες μου, 8 και 10 ετών», συνεχίζει.

«Ξεκίνησε ως ένας πρακτικός τρόπος να καταναλώνω μερική από την τρελή ενέργεια των κοριτσιών μου που χοροπηδούσαν στο κρεβάτι κάθε πρωί. Πρώτον ακολουθήσαμε κάποια κανάλια στο Youtube, μετά στραφήκαμε σε εφαρμογές, που ήταν τελείως βαρετές. Και στη συνέχεια κάναμε τα δικά μας workout που τελικά τα διασκεδάσαμε πολύ», ανέφερε η Cat.

Όπως τονίζει η Αυστραλή μητέρα, τα κορίτσια της έφτιαξαν μία playlist με διάφορα τραγούδια και με βασάνισαν με άλλες επιτυχίες των Chipmunks, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «πώς να καταστρέψετε το αγαπημένο σας τραγούδι» .

«Μετατρέψαμε τη γυμναστική σε παιχνίδι, κάναμε σπριντ και mountain climbers έχοντας στο μυαλό μας ότι σκαρφαλώνουμε σε ένα φανταστικό βουνό. Επίσης, τα κορίτσια έδωσαν νέα ονόματα στις ασκήσεις, όπως για παράδειγμα τα πλάγια kick για τους γλουτούς ως σκυλάκι που κάνει πιπί, οι γροθιές στον αέρα έγιναν φάε τον εχθρό σου και τα burpees απλά… βασανιστήριο. Ιδρώσαμε και το χαρήκαμε», λέει χαριτολογώντας.

Εάν θέλετε να κάνετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν την γυμναστική μία καλή αρχή είναι και το σπίτι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και τα παιχνίδια τους για όργανα, για παράδειγμα στεφάνια, σχοινάκι ή μπάλες, ενώ, πάλι, αν έχετε κήπο, μπορείτε να κλέψετε ιδέες από την Cat.

Με πληροφορίες από Guardian