Περιμένετε κόσμο στο σπίτι για να γιορτάσετε, μετά το πέταγμα του χαρταετού;
Έχουμε μια εύκολη συνταγή!
Θα χρειαστείτε:
- 10 γυαλιστερές
- 10 κυδώνια
- 10 στρείδια
- καρδιές μαρουλιού/ αγκινάρες/ καρότα/ σέλινο
Για τη σάλτσα:
- λίγο σκόρδο τριμμένο
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 10 σταγόνες Tabasco sauce, αν σας αρέσουν τα καυτερά
- 1/4 κούπα χυμό λεμονιού
Ας ξεκινήσουμε!
- Πλύνετε με μια σκληρή βούρτσα τα οστρακοειδή, να καθαριστούν και βάλτε τα στο ψυγείο για να ανοίξουν λίγο τα όστρακα. Με ένα μαχαίρι, ανοίξτε τα παραπάνω.
- Σε μια κατσαρόλα βράστε μια ποικιλία λαχανικών, για λίγα λεπτά, έως ότου μαλακώσουν ελαφρά.
- Σε μια σαλατιέρα, κόψτε τις καρδιές μαρουλιού.
- Φτιάξτε τη σάλτσα, ανακατεύοντας και χτυπώντας καλά τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
- Στολίστε σε μια πιατέλα τα θαλασσινά και τα λαχανικά και ρίξτε τη σάλτσα από πάνω.
Καλή όρεξη!