Τα εκτάκια του 1ου Δημοτικού Γέρακα αποχαιρετούν το σχολείο τους με μια τοιχογραφία

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες της φετινής σχολικής χρονιάς και όσο πλησιάζει η ώρα η συναισθηματική φόρτιση είναι μεγάλη για τους μαθητές της ΣΤ Δημοτικού που θα περάσουν για τελευταία φορά το κατώφλι του σχολείου. Από τον Σεπτέμβριο θα είναι πια μαθητές Γυμνασίου και ένα νέο εκπαιδευτικό κεφάλαιο ανοίγεται.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και οι αναμνήσεις από τα 6 όμορφα χρόνια στη μαθητική κοινότητα του Δημοτικού θα είναι καλά φυλαγμένες στην καρδιά μα και στο μυαλό τους. Θα θυμούνται για πάντα με αγάπη και νοσταλγία για τους φίλους, τους δασκάλους, τη γνώση και τις εμπειρίες που απλόχερα τους χάρισαν.

Η τοιχογραφία αποφοίτησης των μαθητών του 1ου Δημοτικού Γέρακα

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η όμορφη τοιχογραφία που εμπνεύστηκε και ζωγράφισαν από κοινού τα εκτάκια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα, θέλοντας α να αφήσουν ανεξίτηλο το σημάδι τους στο προαύλιο του σχολείου τους.

Σήκωσαν τα μανίκια, πήραν τα πινέλα ανά χείρας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και ζωγράφισαν μια χαρούμενη τοιχογραφία που δείχνει χαρούμενα παιδιά να χοροπηδούν και να χαίρονται. Ένα τρυφερό εικαστικό μήνυμα αποχαιρετισμού, για να τους θυμίζει για πάντα τα αξέχαστα μαθητικά τους χρόνια στα θρανία του Δημοτικού!

Όπως αναφέρεται και στη σελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείουΥπό την καθοδήγηση του δασκάλου των εικαστικών, τα 2 τμήματα της ΣΤ δημιούργησαν την πιο αισιόδοξη χρωματιστή τοιχογραφία στο γήπεδο του μπάσκετ.

Άλλος ένας τοίχος στο προαύλιο του σχολείου μας διακοσμήθηκε, ώστε να φτιάχνει την διάθεση των καθημερινών πρωινών επισκεπτών του και ώστε να αποτρέπει τους βανδαλισμούς από τους απογευματινούς (αυτός εξάλλου ήταν από την αρχή ο στόχος μας, μέσω του πολιτισμού να προστατέψουμε το σχολείο μας και να αναπτύξουμε το αίσθημα της προσφοράς).

Πρόπερσι η έκτη έβαψε μια ολόκληρη πλευρά κάγκελα, φέτος ζωγράφισε έναν μεγάλο τοίχο.

Τα παιδιά μας μεγαλώνουν, και πριν ανοίξουν τα φτερά τους για τη μέση εκπαίδευση αφήνουν το αποτύπωμα τους και μεταλαμπαδεύουν στους επόμενους το μήνυμα της παιδείας και της προσφοράς, στο σχολείο που ήταν το 2ο σπίτι τους για 6 ολόκληρα χρόνια!

Ευχόμαστε αυτό να γίνει θεσμός και σε αυτό το σωστό μονοπάτι να συνεχίσουμε όλοι μαζί να βαδίζουμε.. Ευχαριστούμε πολύ ΣΤ1 & ΣΤ2!!