Θα γίνεις μαμά; Η Βίβλος της εγκυμοσύνης που δεν πρέπει να λείπει από το κομοδίνο σου

“Συγχαρητήρια, θα γίνεις μαμά!”

Το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε θετικό αλλά θέλοντας να είσαι απόλυτα σίγουρη έκλεισες ραντεβού στο γυναικολόγο σου και από τη στιγμή που σου επιβεβαίωσε την ευχάριστη είδηση πετάς στα ουράνια.

Μέσα σου μεγαλώνει το μωρό σας, ο καρπός της αγάπης σας, και δεν σταματάς να χαϊδεύεις την κοιλιά σου και να ονειρεύεσαι τη στιγμή που θα το κρατήσεις για πρώτη φορά στην αγκαλιά σου.

Η εγκυμοσύνη είναι μια νέα εντελώς πρωτόγνωρη κατάσταση που όσο και αν λαχταρούσες να τη ζήσεις ταυτόχρονα σου προκαλεί και μια σειρά από απορίες γιατί νιώθεις ότι καλείσαι να κολυμπήσεις σε αχαρτογράφητα νερά. Ο κόσμος της μητρότητας έχει τους δικούς του κανόνες και καθετί απαιτεί προσοχή και ασφάλεια με μοναδικό στόχο την γέννηση ενός υγιέστατου μωρού και σε καμία περίπτωση δεν θέλεις να ρισκάρεις περί του αντιθέτου.

Αν, λοιπόν, διανύεις αυτή τη φάση και θέλεις να είσαι πλήρως κατατοπισμένη για όλα όσα θα συμβαίνουν καθώς το μωράκι σου σχηματίζεται, για τις εξετάσεις που θα κάνεις καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για θέματα που άπτονται γυναικολογικών ζητημάτων, καθώς και όλα όσα απασχολούν μια έγκυο μέχρι τη στιγμή του τοκετού, ο διαχρονικός best seller οδηγός εγκυμοσύνης Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται να προμηθευτείς το συντομότερο δυνατόν.

Αυτό είναι το ένα και μοναδικό βιβλίο που πρέπει να διαβάσει μια έγκυος

Πρόκειται για την απόλυτη Βίβλο της εγκυμοσύνης με περισσότερα από 22 εκατομμύρια αντίτυπα σε 34 γλώσσες που εμπιστεύονται και διαβάζουν με απόλυτη προσήλωση όλες οι μέλλουσες μαμάδες. Στις σελίδες του παρουσιάζονται με σαφή, ενδιαφέροντα και κατανοητό τρόπο όλες οι τελευταίες εξελίξεις την ιατρικής, της γενετικής και της μαιευτικής επιστήμης. Επίσης, για τον κάθε μήνα ξεχωριστά εμπεριέχεται εικονογραφημένο υλικό για τη μορφή του μωρού μέσα σας.

Είναι το Α και το Ω των βιβλίων εγκυμοσύνης και έχει καταφέρει να ξεχωρίσει καθώς εμπεριέχει ό,τι χρειάζεται να μάθει μια έγκυος, είναι ευκολοδιάβαστο καθώς μπορείς να ανατρέξεις ανά πάσα στιγμή στο κεφάλαιο και στην απορία που έχεις χωρίς να ψάχνεσαι και η αμεσότητα στη γραφή του “κερδίζει” την μέλλουσα μαμά που ταυτίζεται με όλα όσα διαβάζει και νιώθει ότι υπάρχουν και άλλες γυναίκες που έχουν τις ίδιες απορίες σαν αυτήν οπότε αυτομάτως αποενοχοποιείται και νιώθει οικεία.

Στις 750(!) σελίδες του θα βρείτε έναν πλούτο πληροφοριών που θα σας καθοδηγήσει με γνώσεις και συμβουλές για να απολαύσετε όσο το δυνατόν καλύτερα και ξέγνοιαστα το ταξίδι της εγκυμοσύνης μέχρι τη στιγμή του τοκετού. Διαβάζοντάς το θα νιώσετε ότι είναι σαν να ακούτε να σας μιλά ο γυναικολόγος σας και σε καμία περίπτωση δεν θα διακρίνεται τόνο διδακτισμού.  Η πληροφορία και η συμβουλή για κάθε ζήτημα προκύπτει μέσω μιας ερώτησης που απαντάται από την Heidi Murkoff με επεξηγηματικό τρόπο που δεν περιορίζεται αυστηρά στην επιστημονική γνώση αλλά επιθυμεί να γίνει πλήρως κατανοητή από την μέλλουσα μαμά.

Όλες οι γνώσεις που πρέπει να έχεις για να φέρεις με ασφάλεια στον κόσμο το μωράκι σου

Ξεχάστε τους παλαιολιθικούς οδηγούς εγκυμοσύνης που παραπέμπουν σε συγγράμματα μαιευτικής καθώς το Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος είναι κάτι εντελώς σύγχρονο, φιλικό προς την έγκυο και απόλυτα πρακτικό καθώς στηρίζεται στην ουσία κάθε ζητήματος. Μια γυναίκα στους 9 μήνες της εγκυμοσύνης διακατέχεται από άγχη, ανησυχίες, φόβους και θέλει να ακούσει ψύχραιμες απαντήσεις που θα την κατευθύνουν σωστά και θα της επεξηγήσουν όλες τις οργανικές και ψυχολογικές μεταβολές που περνάει και όλα τα στάδια ανάπτυξης του μωρού που μεγαλώνει μέσα της τις 40 εβδομάδες της εγκυμοσύνης και τις πρώτες 6 εβδομάδες της λοχείας.

Στα συν του βιβλίου το γεγονός ότι στην 5η πλέον έκδοσή του έχει ειδική ενότητα “Για τον πατέρα” ώστε και ο σύντροφος να προετοιμαστεί για τον ερχομό της νέας ζωής, εστιάζει σε θέματα της εγκυμοσύνης που απασχολούν κατά κόρον το διαδίκτυο και αποτελούν αναζητήσεις των μέλλουσων μαμάδων της τρέχουσας δεκαετίας όπως για παράδειγμα ο οικολογικός τρόπος ζωής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι διατροφικές συνήθειες της εγκύου όπου θίγεται μεταξύ άλλων και το ζήτημα της ωμοφαγίας και γενικά πρόκειται για τον καλύτερο σύμμαχό σας στην αντίστροφη μέτρηση για να γεννήσετε το μωράκι σας!

Κλείνοντας κάθε φορά το βιβλίο θα έχετε χαλαρώσει και θα έχει μάθει όλα όσα απαιτούνται για κάθε στάδιο της κύησής σας χωρίς να χάνεστε στον κυκεώνα πληροφοριών και συχνά fake news που διακινούνται άκριτα στο διαδίκτυο και δεν φέρουν καμία επιστημονική βάση.

Καθίστε αναπαυτικά, ξεφυλλίστε το Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος και είμαστε σίγουρα ότι θα βιώσετε αυτή την υπέροχη περίοδο της ζωής σας μοναδικά.  Ευχόμαστε ολόψυχα ο δρόμος για να υποδεχτείτε το μικρό σας πλασματάκι να είναι εύκολος, ευχάριστος και να απολαύσετε όλη τη διαδρομή!