Αρχική Infokids Υγεία "Μην σέρνετε τα παιδιά στις παραλίες με 35 βαθμούς": Οι συμβουλές ενός παιδιάτρου όταν έξω κάνει πολλή ζέστη

"Μην σέρνετε τα παιδιά στις παραλίες με 35 βαθμούς": Οι συμβουλές ενός παιδιάτρου όταν έξω κάνει πολλή ζέστη

Οι  υψηλές θερμοκρασίες είναι συχνό φαινόμενο στην χώρα μας και σπάνια περνά καλοκαίρι χωρίς αυτές.

Τα μωρά και τα μικρά παιδιά έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια σώματος από μάζα σώματος, οπότε νιώθουν τη ζέστη πιο γρήγορα από τους ενήλικες. Αν, δηλαδή, έξω έχει ζέστη, το μωρό σας θα αρχίσει να ζεσταίνεται πριν από εσάς.

Τα παιδιά έχουν ταχύτερους μεταβολικούς ρυθμούς από τους ενήλικες, έτσι όταν κινούνται ζεσταίνονται αμέσως. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κατά τη διάρκεια της άσκησης, τα παιδιά παράγουν 20% με 25% περισσότερη θερμότητα, ανάλογα με το βάρος τους, από τους ενήλικες.

Ο παιδίατρος  Αντώνιος Δαρζέντας δίνει πολύτιμες συμβουλές σε γονείς και κηδεμόνες για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται σε βρέφη και παιδιά όταν έξω καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες.

1. Τα κλιματιστικα δεν προκαλούν νόσους. Δεν έχει πυρετό ή ρινική καταρροή ή βηχα ή διαρροϊκές κενώσεις το παιδί σας επειδή ανάψατε το κλιματιστικό. Έχει ιωση.

2. Σας παρακαλώ αφήστε τα νεογνά και τα πολύ μικρά βρέφη ιδίως κάτω των 6 μηνών, μακριά από ζέστη και ηλιοφάνεια. Μην τα σέρνετε στις παραλίες με τους 35 βαθμούς. Τα μικρά βρέφη είναι απολύτως ευαίσθητα στις υψηλές θερμοκρασίες και μπορεί να παρουσιάσουν ακόμα και πυρετό εξαιτίας της έκθεσής τους σε αυτές.

3. Κρατήστε τα σε δροσερούς κλιματιζομενους χώρους και μακριά από ηλιοφάνεια. Τα μικρά βρέφη ή τα νεογνά μπορεί να παρουσιάσουν ηλιακό έγκαυμα ακόμα και αν είναι πολλές ώρες στη σκιά από την αντηλιά.

4. Τα μεγαλύτερα βρέφη ή νήπια πρέπει να είναι πάντα στη σκιά και πάντα με αντιηλιακό που πρέπει να ανανεώνεται τακτικά.

Καλές διακοπές


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.