Τι θα γίνει με τις αθλητικές δραστηριότητες και τις προπονήσεις των παιδιών;

Μετά το κλείσιμο όλων των σχολείων και των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων για 14 μερες λόγω αποφυγής διασποράς του κορονοϊού πολλοί γονείς μας ρωτούν τι θα γίνει με τις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών σε γήπεδα και χώρους προπονήσεων.

Κανονικά θα γίνονται οι προπονήσεις των παιδιών στα αθλήματα

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μας ενημέρωσαν ότι οι αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα κλεισίματος. Επιπλέον μας ενημέρωσαν ότι χθες τέθηκαν σε ισχύ έκτακτα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των αθλητών όλων των ηλικιών. 

Σε ποιες περιπτώσεις απαγορεύται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων λόγω κορονοϊού

Ειδικότερα,  από 10.3.2020 έως και 24.3.2020, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού τίθεται σε εφαρμογή προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας, στο σύνολο της Επικράτειας όλων των κλειστών και ανοικτών χώρων αθλητικών εκδηλώσεων και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων, για ατομικά και ομαδικά αθλήματα, εφόσον στον αγωνιστικό χώρο διεξαγωγής του αθλήματος βρίσκονται συνολικά περισσότερα από εξήντα (60) άτομα.

Επιπλέον, απαγορεύεται η παρουσία κοινού στις αθλητικές εκδηλώσεις (επίσημοι αγώνες και προπονήσεις), που λαμβάνουν χώρα στο σύνολο των αθλητικών υποδομών της Επικράτειας, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα, από 9.3.2020 έως και 22.3.2020, για προληπτικούς λόγους.

Τι γίνεται για το ζήτημα της απολύμανσης αθλητικών χώρων

Σε κάθε περίπτωση, οι κατά τόπους διοικήσεις ή οι φορείς διαχείρισης αθλητικών εγκαταστάσεων δύνανται να αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία αυτών, εάν υπάρχει ανάγκη άμεσης λήψης προληπτικών μέτρων (π.χ. απολύμανση).

Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση εδώ

Έκλεισαν πολλοί Δημοτικοί Αθλητικοί Χώροι

Βέβαια στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί Δήμοι της χώρας ανακοίνωσαν αναστολή των αθλητικών τους προγραμμάτων που αναπτύσσονται στους κλειστούς και ανοιχτούς δημοτικούς αθλητικούς χώρους και τα γυμναστήρια της αρμοδιότητάς τους. Επίσης έχουν αναστείλει κάθε δράση που πραγματοποιείται από πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους στα σχολεία και σε δημοτικά κτίρια.

 Γ. Πατούλης: Να κλείσουν γυμναστήρια, σχολές χορού, αθλητικά κέντρα, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

Στον αντίποδα αυτής της απόφασης είναι η θέση του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη που ζητά για το επόμενο διάστημα των 14 ημερών να είναι κλειστά τα γυμναστήρια, οι σχολές χορού και τα αθλητικά κέντρα.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης επισημαίνει: «Για εμάς προτεραιότητα αποτελεί η πρόληψη που συμβάλλει στην καλύτερη θωράκιση της υγείας των πολιτών. Θεωρούμε αυτονόητο ότι κάθε είδους δράση που αφορά στο συνωστισμό πολιτών θα πρέπει να περιοριστεί δραστικά. Όλοι μαζί συνεργαζόμαστε για να προστατέψουμε την υγεία και τις ζωές μας»