Τίτλοι τέλους για το Fortnite – Τι συνέβη με το δημοφιλές παιχνίδι

Πανικός και απογοήτευση για τους φανατικούς παίκτες του δημοφιλούς διαδικτυακού παιχνιδιού Fortnite καθώς αναπάντεχα χθες “έπεσαν” οι τίτλοι τέλους αφού έπεσε ένας τεράστιος αστεροειδής στο νησί που διαδραματίζονται οι μάχες του Fortnite και το παιχνίδι σταμάτησε να λειτουργεί.

Τι συνέβη με το δημοφιλές παιχνίδι

Ο σέρβερ του παιχνιδιού έπεσε και εκατομμύρια χρήστες παρακολουθούν εδώ και ώρες μια μαύρη οθόνη στους υπολογιστές τους. Ακόμη και ο επίσημος λογαριασμός του Fortnite έγραψε «αυτό είναι το τέλος», πριν όλες οι αναρτήσεις του διαγραφούν και στη θέση τους μπει ένα live streaming με το απόλυτο σκοτάδι, το μαύρο δηλαδή που βλέπουν όλοι οι παίκτες.

Πολλοί από τους φανατικούς χρήστες πιστεύουν πως αυτός είναι ένας τρόπος ώστε η εταιρεία που έχει υλοποιήσει το Fortnite να λανσάρει έναν καινούριο κόσμο, ένα τελείως ανανεωμένο περιβάλλον μέσα στο οποίο θα κινούνται οι ψηφιακοί τους χαρακτήρες.

Πώς παίζεται το Fortnite Battle Royale

100 παίκτες συγκεντρώνονται σε ένα νησί και πρέπει να εξοντώσουν ο ένας τον άλλο μέχρι να μείνει ένας ζωντανός, που θα είναι και ο νικητής. Για να το πετύχουν αυτό ψάχνουν για όπλα και αξιοποιούν το περιβάλλον κατασκευάζοντας οχυρώσεις από πέτρα, ξύλο ή μέταλλο. Άλλοι επιλέγουν να είναι επιθετικοί, άλλοι προτιμούν να κρύβονται και να περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία να χτυπήσουν. Όσο περνάει η ώρα ο χώρος του νησιού συρρικνώνεται και οι παίκτες αναγκάζονται να έρθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλο και να δώσουν την τελική μάχη.

Η διαφορά του «Fortnite» από άλλα παιχνίδια του ίδιου τύπου είναι ότι δεν υπάρχουν σκηνές βίας και η αισθητική θυμίζει καρτούν. Μπορεί κανείς να βρει ένα σωρό αστεία όπλα και αξεσουάρ ή να βάλει το avatar του να χορέψει.

Ένα παιχνίδι άκρως εθιστικό για τους παίκτες

Το Fortnite είναι ένα πολύ εθιστικό παιχνίδι για τα παιδιά, γι’ αυτό και πολλοί γονείς σε όλο τον κόσμο αναζητούσαν τρόπους «απεξάρτησης» για τα παιδιά τους.  Μάλιστα, σύμφωνα με μια online έρευνα του 2017 που έγινε στην Βρετανία, το Fortnite δεν επηρεάζει μόνο τα παιδιά. Αρκετοί συμμετέχοντες χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο παιχνίδι και άλλα παιχνίδια, παρόμοια με αυτό, ως αιτία για την διάλυση του γάμου τους!

Δείτε το βίντεο των τελευταίων δευτερολέπτων του παιχνιδιού