Το 26ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου καμαρώνει για την 110 τ.μ. τοιχογραφία του αφιερωμένη στο πένταθλο

Η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του 26ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου καμαρώνει ιδιαιτέρως για την μεγάλων διαστάσεων τοιχογραφία με παραστάσεις από το αρχαίο και μοντέρνο πένταθλο που κοσμεί το τελευταίο διάστημα το σχολικό προαύλιο.

Η πρωτοβουλία για την τοιχογραφία ανήκει στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ενώ τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εορτασμών της “Ολυμπιακής Ημέρας”, παρουσία του Πρόεδρου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και μέλους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιου Αλικάκου και του εκπροσώπου της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Δημήτρη Κερερέ.

O αθλητισμός είναι ένα δώρο ζωής για τα παιδιά

Μέσω αυτής της εικαστικής παρέμβασης, εκτός από τον εξωραισμό του σχολείου, οι γονείς θέλησαν να στείλουν και ένα μήνυμα στα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον αθλητισμό. Η ενασχόληση με ένα άθλημα δεν εξασφαλίζει μόνο καλύτερη σωματική υγεία στο παιδί. Ο αθλητισμός βοηθά το παιδί να ωριμάσει, να καλλιεργήσει μέσα του τις αρετές της συνεργασίας και της πειθαρχίας, να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να υιοθετήσει θετικές συμπεριφορές. Με την ενεργό συμμετοχή του στον κόσμο του αθλητισμού, μυείται στην ευγενή άμιλλα, τον αλληλοσεβασμό, την καλλιέργεια του πνεύματος και του σώματος και τον υγιή ανταγωνισμό.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου, τα παιδιά μέσα από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό βρίσκουν δημιουργική και ουσιαστική διέξοδο και, για το λόγο αυτό, η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών βρίσκεται στις διαρκείς προτεραιότητες του Δήμου.

«Ο αθλητισμός προσφέρει σημαντικά σωματικά, ψυχικά και πνευματικά χαρίσματα και αποτελεί ισχυρό κίνητρο για τα νέα παιδιά, γιατί τους προσφέρει ευχαρίστηση. Χρέος δικό μας είναι να τους δώσουμε όλα τα εφόδια που απαιτούνται, ώστε αυτή η ευχαρίστηση να μετατραπεί σε κοινωνική δεξιότητα και αξία ζωής» σημείωσε ο Δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας απένειμε εύσημα στο σχολείο και τον Σύλλογο Γονέων για την πρωτοβουλία, ευχόμενος να ακολουθήσουν και άλλα σχολεία το παράδειγμα.

Να σημειωθεί, ότι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν ένα εξαιρετικό δρώμενο εμπνευσμένο από τους Ολυμπιακούς αγώνες, αποσπώντας τα δυνατά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.