Σάββατο 15 Μαρτίου
Τουρλού

«Το φαγητό που μου έφτιαχνε η γιαγιά μου»: Τουρλού, το πιάτο που μυρίζει «καλοκαίρι»

Γρήγορο και νόστιμο γεύμα από τη διατροφολόγο Ευαγγελία Ντεμίρη.

Το τουρλού, με την πολύχρωμη ποικιλία λαχανικών και την αρωματική του σάλτσα, είναι ένα πιάτο που αναβιώνει θύμησες καλοκαιρινής ανεμελιάς και οικογενειακής θαλπωρής. Είναι το πιάτο που κάθε γενιά κληροδοτεί στην επόμενη, φέρνοντας μαζί του τη «γεύση» του ήλιου και της φύσης.

Στην παρακάτω ανάρτηση, η διατροφολόγος Ευαγγελία Ντεμίρη (aka @soul.diet) μάς παρουσιάζει πώς μπορούμε να ετοιμάσουμε αυτό το κλασικό ελληνικό πιάτο με σύγχρονη ματιά, διατηρώντας παράλληλα την παραδοσιακή γεύση που το κάνει μοναδικό.

Μέσα από απλές και γρήγορες οδηγίες, θα μάθουμε πώς να φτιάξουμε ένα τουρλού που όχι μόνο θυμίζει καλοκαίρι, αλλά επίσης προσφέρει θρεπτικά συστατικά και ικανοποιεί τους σύγχρονους ρυθμούς ζωής.

Η ανάρτηση

«Γρήγορο και νόστιμο γεύμα»
Το φαγητό αυτό μου το έφτιαχνε η γιαγιά μου και έχει παραμείνει μια απο τις αγαπημένες μου συνταγές.

Ένα κλασικό πιάτο των Βαλκανίων όπου έχει υπέροχη γεύση και μυρίζει καλοκαίρι.

Θα χρειαστείτε για 2 μερίδες

•2-3 πιπεριές
•2 μελιτζάνες
•2 ντομάτες ( θα χρειαστεί πολτοποιηθούν)
•1 σκελίδα σκόρδο
• 100 γρ φέτα
• 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
•αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο

Μπορείτε να ψήσετε τα λαχανικά, εγώ προτίμησα να τα τσιγαρίσω λίγο ακολουθώντας τα βήματα της γιαγιάς.

Το έχετε φάει ποτέ έτσι το τουρλού;

Διαβάστε επίσης:

Λεμονάτο κοτόπουλο

Τορτελίνια με σάλτσα ντομάτας και μανιτάρια

Πρόταση για το οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής: Κόκορας κοκκινιστός με χοντρά μακαρόνια

Ροή Ειδήσεων