Ένα ζελέ γιαουρτιού είναι το ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Είναι ελαφρύ και κρεμώδες και θα μας δροσίσει ευχάριστα.
Θα χρειαστούμε:
Συσκευασία (100 γραμ.) ζελέ φράουλα
250 ml βραστό νερό
250 ml κρύο νερό
1 κεσέ (200 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα ψιλοκομμένες φράουλες
Εκτέλεση
- Πρώτα διαλύουµε το ζελέ στο βραστό νερό κι ανακατεύουµε καλά να λιώσει.
- Προσθέτουµε το κρύο νερό κι ανακατεύουµε καλά.
- Το παγώνουµε στο ψυγείο µέχρι ν’ αρχίσει να πήζει και να κάνει σώµα.
- Αφού αρχίσει να σταθεροποιείται, αδειάζουµε το µισοπηγµένο ζελέ στον κάδο του µίξερ.
- Προσθέτουµε το γιαούρτι και µε το σύρµα τα χτυπάµε να οµογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.
- Τέλος, προσθέτουµε τα φρούτα κι ανακατεύουµε µε κουτάλα.
- Το βάζουμε σε φόρμα
- Το παγώνουµε να σφίξει καλά για 3 ώρες.
Στολίζουμε και σερβίρουμε!
Διαβάστε επίσης:
Ελένη Μενεγάκη: «Πρέπει να μιλάμε στα παιδιά μας ασταμάτητα»
Εκπαιδευτική Ημερίδα για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας: Από τα εκπαιδευτήρια Δούκα