Το πιο δροσερό, εύκολο και όμορφο γιαουρτογλυκό με φράουλες

Ένα  ζελέ γιαουρτιού είναι το ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Είναι ελαφρύ και κρεμώδες και θα μας δροσίσει ευχάριστα.

Θα χρειαστούμε:

Συσκευασία (100 γραμ.) ζελέ φράουλα
250 ml βραστό νερό
250 ml κρύο νερό
1 κεσέ (200 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα ψιλοκομμένες φράουλες

Εκτέλεση

  • Πρώτα διαλύουµε το ζελέ στο βραστό νερό κι ανακατεύουµε καλά να λιώσει.
  • Προσθέτουµε το κρύο νερό κι ανακατεύουµε καλά.
  • Το παγώνουµε στο ψυγείο µέχρι ν’ αρχίσει να πήζει και να κάνει σώµα.
  • Αφού αρχίσει να σταθεροποιείται, αδειάζουµε το µισοπηγµένο ζελέ στον κάδο του µίξερ.
  • Προσθέτουµε το γιαούρτι και µε το σύρµα τα χτυπάµε να οµογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.
  • Τέλος, προσθέτουµε τα φρούτα κι ανακατεύουµε µε κουτάλα.
  • Το βάζουμε σε φόρμα
  • Το παγώνουµε να σφίξει καλά για 3 ώρες.

Στολίζουμε και σερβίρουμε!

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Μενεγάκη: «Πρέπει να μιλάμε στα παιδιά μας ασταμάτητα»

Εκπαιδευτική Ημερίδα για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας: Από τα εκπαιδευτήρια Δούκα

3 συνταγές για τα πιο λαχταριστά παϊδάκια της Τσικνοπέμπτης