Χριστούγεννα 2020: Τι θα γίνει με τα παιχνιδάδικα – Πώς θα πάρουμε δώρα στα παιδιά μας

Οι επίσημες ανακοινώσεις για το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τις γιορτές των Χριστουγέννων έγιναν πριν από λίγη ώρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, και τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Από τη στιγμή που δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα παιχνιδιών, οι γονείς μας ρωτούν τι θα γίνει με τις αγορές παιχνιδιών για τα παιδιά και πώς θα μπορέσουν να πάρουν τα παιχνίδια που θα προσφέρουν στα παιδιά ως χριστουγεννιάτικα δώρα.

Πώς θα κάνετε τις αγορές σας στα καταστήματα παιχνιδιών

Τα καταστήματα παιχνιδιών θα λειτουργήσουν από την προσεχή Κυριακή 13 Δεκεμβρίου με την μέθοδο του click away, δηλαδή θα είναι ανοιχτά για να παραλαμβάνουν οι πελάτες τα προϊόντα που έχουν προπαραγγείλει.

Εξαιρούνται τα καταστήματα που βρίσκονται εντός Mall, σε κλειστά εμπορικά κέντρα, αλλά και επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στο δρόμο καθώς θα παραμείνουν κλειστά.

Να σημειωθεί ότι ΔΕΝ μπορείτε να κάνετε αγορές παιχνιδιών από τα βιβλιοπωλεία καθώς αυτά θα είναι ανοιχτά αποκλειστικά για την πώληση βιβλίων.

Πώς λειτουργεί το click away

1. Γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος.

2. Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν. Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά και με POS.

3.Η επιχείρηση καταχωρεί την παραγγελία και αποστέλλει στον πελάτη είτε τιμολόγιο είτε μήνυμα, που θα φέρει τα εξής στοιχεία: επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ, χρονικό διάστημα παραλαβής.

4. Τέλος, με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από την είσοδο του καταστήματος.

Τι sms στέλνουμε

Αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης» ή με το έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης πλέον δε της απόδειξης προαγοράς του προμηθευτή.

Μόνο με click away η αγορά παιχνιδιών από τα σούπερ μάρκετ

Οριστικό τέλος στην πώληση παιχνιδιών από τα σούπερ μάρκετ κατά την εορταστική περίοδο έβαλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Εμπορίου Άδωνις Γεωργιάδης διευκρινίζοντας ότι αυτά θα διατίθενται μόνο μέσω online αγορών ή της μεθόδου του click away που ξεκινάει από αύριο, Κυριακή.

«Τα καταστήματα παιχνιδιών κάνουν κάθε χρόνο το 30% του τζίρου τους στις γιορτές και τώρα δεν τους επιτρέπουμε να ανοίξουν, θέλουμε λοιπόν να δουλέψουν τουλάχιστον με την παράδοση εκτός. Αν επιτρέπαμε στα σούπερ μάρκετ να πωλούν παιχνίδια, θα μειώναμε πάρα πολύ την πιθανότητα να αγοράσει κάποιος από τα καταστήματα μέσω της διαδικασίας από το ίντερνετ και το τηλέφωνο», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, διευκρίνισε πως όσα σούπερ μάρκετ μπορούν να υποστηρίξουν τη διαδικασία του click away θα μπορούν να πουλήσουν παιχνίδια αλλά όχι εντός του καταστήματος. Όπως εξήγησε, αυτό συμβαίνει και για να μειωθεί η κινητικότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά «αν το επιτρέπαμε αυτό, θα πήγαινε όλη η οικογένεια μαζί στο σούπερ μάρκετ για να διαλέξει το παιδί το παιχνίδι. Τώρα θα διαλέξει το παιδί το παιχνίδι, θα το παραγγείλει ο πατέρας ή η μητέρα από το τηλέφωνο ή το διαδίκτυο και θα πάει ένας να το πάρει».

Θα πωλούνται παιχνίδια σε βιβλιοπωλεία;

Μόνο με click away.