“Χριστούγεννα στην καραντίνα”: Μαθητές Δημοτικού έβαλαν τον κορωνοϊό στους στίχους χριστουγεννιάτικων τραγουδιών

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά καθώς για πρώτη φορά καλούμαστε να τα γιορτάσουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να βρίσκεται στις ζωές μας, τα κρούσματα παραμένουν υψηλά και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι σημαντική γεγονός που δεν επιτρέπει την ανεμελιά και τις κοινωνικές συνήθειες του παρελθόντος.

“Χριστούγεννα στην καραντίνα”: Η ανατρεπτική πρωτοβουλία των μαθητών του Ε2 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης

Οι μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως και οι εκπαιδευτικοί καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να φέρουν την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στις ψηφιακές τάξεις ώστε τα παιδιά να νιώσουν το πνεύμα των εορτών.

Mια από αυτές τις προσπάθειες είναι η πρωτότυπη δραστηριότητα που υλοποίησαν οι μαθητές του Ε2 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης που στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος «Θέατρο: συνάντηση τεχνών», ένωσαν τις δυνάμεις έστω και εξ αποστάσεως και διασκεύασαν γνωστά και αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια ώστε να είναι εναρμονισμένα με την πανδημία του κορωνοϊού. Οι στίχοι των μαθητών είναι ιδιαιτέρως πετυχημένοι και αποδεικνύουν ότι τα παιδιά δεν χάνουν την ευρηματικότητα και τη φαντασία τους παρά το γεγονός ότι είναι κλεισμένα στο σπίτι, έχουν καιρό να συναντηθούν δια ζώσης με τους φίλους και τους συμμαθητές τους και διαρκώς είναι μπροστά σε μια οθόνη για τις ανάγκης της τηλεκπαίδευσης.

Η ερμηνεύτρια Ευαγγελία Σταυρινούδη χάρισε τη φωνή της στα τραγούδια που εμπνεύστηκαν τα παιδιά ενώ η γενική επιμέλεια και ο συντονισμός της προσπάθειας έγινε από τον Βασίλη -Δημοσθένη Μπουζαλά.

Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές που κατάφεραν εξ αποστάσεως να επιτύχουν ένα τόσο όμορφο και προσεγμένο αποτέλεσμα!

Ας ακούσουμε τα τραγούδια των παιδιών για τα Χριστούγεννα στην καραντίνα