Κυριακή 26 Απριλίου, 08:33
NULL
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

Υγρός τάφος για 6 παιδιά, τα νερά της Σάμου, από ναυάγιο προσφύγων

Οι διασώστες έχουν ανασύρει και 2 νεκρές γυναίκες

Οκτώ νεκροί έξι παιδιά και δύο γυναίκες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός σε ναυάγιο, με απελπισμένους πρόφυγες, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Ειδιότερα, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 8 σοροί, εκ των οποίων 6 ανήλικοι και 2 γυναίκες ενώ έχουν εντοπιστεί 36 άτομα από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Από την κανονιοφόρο του Λιμενικού έχουν απεγκλωβιστεί 3 άτομα από βραχώδη ακτή.

Η επιχείρηση διάσωσης, συνεχίζεται με στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση των υπολοίπων αγνοουμένων.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή χαρακτηρίζονται από ανέμους έντασης 5-6 μποφόρ, δυσκολεύοντας το έργο των διασωστικών ομάδων.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Χάρης Ζαβουδάκης, το ναυάγιο με πλαστικές βάρκες σημειώθηκε στην περιοχή Πλάκα-Γκρέμια Μεγάλης Παναγιάς χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστός ο ακριβής αριθμός των ατόμων που επέβαιναν στις βάρκες.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν μία κανονιοφόρος (ΠΑΘ), ένα ναυαγοσωστικό (Ν/Γ), ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος (ΠΛΣ), ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), καθώς και χερσαίες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης:

Είναι με το γιό της ένα χρόνο και ζει μοναδικά, η Γιούλικα Σκαφιδά αναπολεί και αφηγείται

Η 10χρονη σεφ της Γάζας που έχει γίνει σύμβολο ελπίδας

Ροή Ειδήσεων