Οι µαθητές θα έχουν το προσωπικό τους e-mail

Πρόκειται για απόφαση του υπουργείου Παιδείας και θα ισχύσει για το τρέχον σχολικό έτος. Mαθητικό e-mail και προσωπικό λογαριασµό στο Ίντερνετ θα δώσει σε όλους τους µαθητές Γυµνασίων και Λυκείων το υπουργείο Παιδείας, εποπτεύοντας τον τρόπο χρήσης.

Με εγκύκλιο που απεστάλη σε όλα τα σχολείατης χώρας, το υπουργείο χορηγεί προσωπικούς λογαριασµούς πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό ∆ίκτυο, µε τους οποίους θα εξασφαλιστεί πρόσβασησε µια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδροµείου για κάθε µαθητή, η οποία θα είναι της µορφής [email protected] και µελλοντικά πρόσβαση σε άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως το ψηφιακό σχολείο κ.λπ. Βέβαια, καθώς πρόκειται για ανήλικους χρήστες, το ιστορικό των µηνυµάτων τους θα αρχειοθετείται ώστε να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των μαθητών και η σωστή χρήση των διαδικτυακών υπηρεσιών.

Τα e-mails που θα ανταλλάσσονται από το λογαριασµό κάθε µαθητή θα αποθηκεύονται µόνιµα σε φακέλους του γραµµατοκιβωτίου µόνο προς ανάγνωση, χωρίς δυνατότητα διαγραφής τους. Επιπλέον, θα υπάρχει δυνατότητα, αν ο κηδεµόνας του µαθητή το επιθυµεί να του γνωστοποιηθεί ο κωδικός του λογαριασµού, µε γραπτή αίτηση προς το σχολείο. Ο κάθε λογαριασµός θα ισχύει για το τρέχον σχολικό έτος και στη διάρκεια των διακοπών, ενώ έχει προβλεφθεί η µεταφορά τους στο επόµενο σχολικό έτος ώστε να ακολουθεί τον µαθητή σε όλες τις τάξεις της ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης.

Το υπουργείο επισηµαίνει ότι οι µαθητικοί λογαριασµοί πρέπει να χρησιµοποιούνται αυστηρά και µόνο για εκπαιδευτική χρήση στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων, δηλαδή ανταλλαγή µηνυµάτων µε συµµαθητές, καθηγητές και φίλους και ανταλλαγή εκπαιδευτικού υλικού, φωτογραφιών και άλλων, νόµιµων, αρχείων. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κακόβουλη χρήση, ο λογαριασµός θα απενεργοποιείται ή θα διαγράφεται µόνιµα.