Τα αδέσποτα της Σοφίας Ζαραμπούκα: Ο Κύων

Ο Κύων είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ της ΣΟΦΙΑΣ ΖΑΡΑΜΠΟΥΚΑ. Στα βιβλία της σειράς πρωταγωνιστές είναι τα αδέσποτα, που κυκλοφορούν και σχολιάζουν όσα συμβαίνουν γύρω τους, ενώ ζουν και τις προσωπικές τους ιστορίες.
Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς πρωταγωνιστής είναι ο Κύων, ο οποίος φτάνει με το τρένο στη Θεσσαλονίκη και βολτάρει στο κέντρο της πόλης χαζεύοντας σημαντικά κτίρια. Γνωρίζει μια ντόπια αδέσποτη σκυλίτσα, που του συστήνει τον Αρκτούρο και στη συνέχεια και οι δυο μαζί μάς ξεναγούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης: στον Λευκό Πύργο και στην παραλία, στην Αριστοτέλους, στη Ρωμαϊκή αγορά, στη Ροτόντα, στο Κάστρο κ.α.
Μια πρωτότυπη και ευρηματική προσέγγιση στην κοινωνική και πολιτική αγωγή, τη σύγχρονη Ιστορία και τη ζωοφιλία από την πένα της συγγραφέα και εικονογράφου Σοφίας Ζαραμπούκα, που επέλεξε την τεχνική των κόμικς και το χιούμορ για να μιλήσει στα παιδιά για τα σοβαρά αυτά ζητήματα.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα και εικονογράφο
Η Σοφία Ζαραμπούκα γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ζωγραφική και θέατρο στην Ελλάδα, γραφικές τέχνες και εικονογράφηση στην Αμερική. Γράφει και εικονογραφεί η ίδια τα βιβλία της. Οι εικονογραφήσεις της έχουν παρουσιαστεί σε διεθνείς εκθέσεις και βρίσκονται σε συλλογές μουσείων. Το 1982 τιμήθηκε με το βραβείο Ουράνη, παιδικής λογοτεχνίας, της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου της. Αρκετά από τα βιβλία της έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Συγγραφέας-Εικονογράφος: Σοφία Ζαραμπούκα
Κατηγορία: Παιδικό
Σειρά: Εικονογραφημένα βιβλία
Ηλικία: 6-8
Σελίδες: 60
ISBN: 978-960-501-029-4
Τιμή: 9,90 €